BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μέτρα από την Κομισιόν για τα πυρηνόκαρπα ζητούν οι Ισπανοί

Την από κοινού κατάθεση αιτήματος προς την Κομισιόν, για την άμεση εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων διαχείρισης κρίσεων στην παραγωγή πυρηνόκαρπων της ΕΕ ζήτησε η ισπανική ομοσπονδία των Ενώσεων Παραγωγών και Εξαγωγέων Οπωροκηπευτικών (FEPEX), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ισπανο-γαλλο-ιταλικής ομάδας συνεργασίας.

Μέτρα από την Κομισιόν για τα πυρηνόκαρπα ζητούν οι Ισπανοί

0
0
Η FEPEX ζητά την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 219 του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013, της Κοινής Οργάνωσης Αγορών (ΚΟΑ), το οποίο αφορά μέτρα πρόληψης κρίσεων στην αγορά και παρέχει στην Κομισιόν την εξουσία να εκδίδει κατ' εξουσιοδότηση πράξεις, που επιτρέπουν τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως επισημαίνει η FEPEX, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως μέτρα, γιατί αυτή τη στιγμή η κρίση που πλήττει τους παραγωγούς πυρηνοκάρπων αναμένεται να έχει καταστροφικές συνέπειες στο εισόδημά τους και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων τους και ταυτόχρονα υπάρχει ο φόβος για εξάπλωση των ταραχών».

Υπενθυμίζεται ότι, η πτώση των τιμών σε ροδάκινα και νεκταρίνια είχε σαν αποτέλεσμα το ξέσπασμα ταραχών από Γάλλους παραγωγούς, στο Περπινιάν, με επιθέσεις κατά φορτηγών με ισπανικά ροδάκινα την περασμένη βδομάδα

Επίσημη καταγγελία Ισπανών προς τη γαλλική κυβέρνησηΟι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Γάλλων παραγωγών προς τα ισπανικά ροδάκινα είχαν σαν αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Καταλονίας (FCAC) να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία προς τη γαλλική κυβέρνηση. Η καταγγελία ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, που συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Γεωργίας της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς και τα μέλη του τομέα των πυρηνόκαρπων από τις τρεις χώρες.

Ο κ. Ramón Sarroca, πρόεδρος της FCAC, που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, σημείωσε ότι «θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς που πλήττονται από αυτά τα περιστατικά. Επίσης τονίζουμε πως είναι ψέματα ότι τα φορτηγά που καταστράφηκαν δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της γαλλικής κυβέρνησης».

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση κατά την συνάντηση ανακοίνωσε ότι εγγυάται την ασφαλή διέλευση από τη χώρα των ισπανικών φορτίων με ροδάκινα

(Με πληροφορίες από FreshPlaza)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία