BACK TO
TOP
Πολιτικές

Θεσμοθέτηση ταμείου αποζημιώσεων για τους Πολωνούς αγρότες

Ένα ειδικό ταμείο αποζημίωσης αγροτών που υπέστησαν σημαντική μείωση εισοδήματος αποφάσισε να θεσμοθετήσει το υπουργείο γεωργίας της Πολωνίας. Το σχετικό σχέδιο νόμου παρουσίασε στην κυβέρνηση ο Υπουργός Γεωργίας κ. Marek Sawicki, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία του εν λόγω ταμείου αποτελεί αίτημα των αγροτών εδώ και χρόνια και κατά κύριο λόγο αναμένεται να ανακουφίσει τους κτηνοτρόφους τα ζώα των οποίων επλήγησαν από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ASF).

Θεσμοθέτηση ταμείου αποζημιώσεων για τους Πολωνούς αγρότες

1
0
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, αποζημίωση θα λαμβάνουν αγρότες των οποίων το εισόδημα μειώθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, συνεπεία φυσικών καταστροφών (που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρείες), επιβολής περιορισμών που σχετίζονται με ζωικές και φυτικές ασθένειες, πτώσης των τιμών παραγωγής και μη εξόφλησης ήδη πωληθέντων προϊόντων.

Αφορμή για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας απετέλεσε, μεταξύ άλλων, η υπόθεση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ASF)

Οι περιορισμοί που επέβαλαν αρκετές χώρες στις εισαγωγές πολωνικών προϊόντων – μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων ASF στην πολωνική επικράτεια – οδήγησαν στη δραστική μείωση των τιμών του χοιρινού στην Πολωνία.
Οι κτηνοτρόφοι της ζώνης - καραντίνας στα ανατολικά της χώρας αποζημιώθηκαν από την ΕΕ, σε αντίθεση με άλλους κτηνοτρόφους που δεν έλαβαν καμία αποζημίωση, μολονότι το εισόδημά τους επλήγη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία