BACK TO
TOP
Πολιτικές

Οδεύει και για τρίτη χρεοκοπία η Αργεντινή

Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει λιγότερο από 48 ώρες στη διάθεσή της προκειμένου να αποφύγει την τρίτη στάση πληρωμών επί του χρέους της σε διάστημα 28 ετών.

Οδεύει και για τρίτη χρεοκοπία η Αργεντινή

0
0
Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου ομάδα διαπραγματευτών επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή που έχει ορίσει αμερικανικό δικαστήριο, με στόχο μία συμβιβαστική λύση στη διαμάχη της με τα hedge funds.

Βάσει των αποφάσεων της αμερικανικής Δικαιοσύνης, η Αργεντινή καλείται να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ομόλογα πιστωτών, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση χρέους και να δεχτούν «κούρεμα». Θα πρέπει, λοιπόν, να καταβάλει το ποσό των 539 εκατ. δολαρίων έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 31 Ιουλίου.

Το Μπουένος Άιρες ζητεί μετάθεση της προθεσμίας, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα το πετύχει, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Μία νέα στάση πληρωμών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη φυγή μεγάλων κεφαλαίων από τη χώρα, αύξηση του πληθωρισμού και οικονομική ύφεση - παράγοντες που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν πιθανότατα σε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Επιπλέον, θα σήμαινε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία