BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Έως και κάτω από 50 % οι τιμές κάποιων αγροτικών προϊόντων λόγω του εμπάργκο»

Σοβαρά έχει επηρεάσει το ρωσικό εμπάργκο τις τιμές για τα ευπαθή προϊόντα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα φρέσκα γαλακτοκομικά, με ορισμένες να πέφτουν και κάτω από 50 %, ενώ οι τιμές για τα υπόλοιπα «απαγορευμένα» προϊόντα δέχονται, επίσης, σοβαρές πιέσεις.

Διαγωνισμός  για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς από την Copa-Cogeca

0
0

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Copa, Albert Jan Maat, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει γρήγορα τα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς.

Η ρωσική απαγόρευση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον αγροτικό τομέα, ακόμα και πέραν του ενός έτους, ενώ ήδη οι Copa Cogeca εκτιμούν το μέγεθος της ζημιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των Copa Cogeca Christian Pees τόνισε ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από 400 εκατ. ευρώ, όπως προβλεπόταν στο ταμείο κρίσης της ΚΑΠ.

Όπως σημείωσε, «η στήριξη δεν πρέπει να δοθεί μόνο από τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ, αλλά και από άλλες πηγές. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος αυτής της κρίσης, ο έλεγχος των περιθωρίων κέρδους στην τροφική αλυσίδα είναι μεγάλης σημασίας για τη μείωση της κερδοσκοπίας. Η Επιτροπή πρέπει, επίσης, να διασφαλίσει ότι θα διατεθούν επιπλέον εθνικοί πόροι για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa – Cogeca εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κίνηση του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Ντατσιάν Τσιόλος να βοηθήσει στη στήριξη του τομέα της ευρωπαϊκής γεωργίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που τον έπληξε, μετά τη ρωσική απαγόρευση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία