BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνεδρίαση της Task Force για μέτρα στήριξης στα γαλακτοκομικά

Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΕΕ συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 28 Αυγούστου προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης στον τομέα του γάλακτος για να προλάβει ζητήματα ανισορροπίας στην αγορά εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο.

Κορυφώνει τη διεθνή ζήτηση  η «όρεξη» της Κίνας για γάλα

0
0

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η πιο πιθανή κίνηση είναι η απόσυρση της πλεονάζουσας παραγωγής από την αγορά για τρεις έως έξι μήνες, με την ΕΕ να πληρώνει για την αποθήκευση, μέσου του μηχανισμού ειδικής στήριξης από την εργαλειοθήκη της ΚΑΠ.

Όπως αναφέρει  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ρότζερ Γουάιτ «η Επιτροπή δεν θα διστάσει να λάβει έκτακτα μέτρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο για ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπου η επίδραση της ρωσικής απαγόρευσης είναι προφανής».

Στα εξεταζόμενα μέτρα η κατεύθυνση μέρους της παραγωγής στην ιδιωτική αποθεματοποίηση για περιοχές που πλήττονται περισσότερο, όπως η  Φινλανδία, χώρες της Βαλτικής και ίσως και η Ολλανδία, ενώ η στήριξη μπορεί να περιορίζεται στο βούτυρο και το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.

Να σημειωθεί ότι ο αντίκτυπος της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων στη Ρωσίας είναι ιδιαίτερα εμφανής στη Φινλανδία, όπου ο Valio, ο μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας, εκτιμά ότι θα χάσει 240 εκατ. ευρώ από τις εξαγωγές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία