BACK TO
TOP
Πολιτικές

Περαιτέρω κυρώσεις έναντι της Μόσχας προαναγγέλλει η Μέρκελ

Η αδράνεια απέναντι στην επιθετικότητα της Μόσχας δεν αποτελεί επιλογή, υποστηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Περαιτέρω κυρώσεις έναντι της Μόσχας προαναγγέλλει η Μέρκελ

0
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία, αλλά είπε ότι «δεν αποτελεί επιλογή» η αδράνεια απέναντι στη επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

«Έχω δηλώσει ότι οι κυρώσεις πιθανόν θα έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες. Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνέπειες και όταν επιτρέπεται σε κάποιον να μετακινεί τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεται σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ,Η αδράνεια απέναντι στην επιθετικότητα της Μόσχας δεν αποτελεί επιλογή, λέει η Μέρκελ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το Σάββατο να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργασθεί νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζει την ελπίδα ότι στη Δύση «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι ούτε εμείς ούτε οι εταίροι μας θα υποστούμε το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που -όπως είπε- βάλλουν κατά αμάχων στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία