BACK TO
TOP
Πολιτικές

Περίπου 850 εκατ. άνθρωποι υποσιτίζονται

Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ δείχνει ότι ένας στους 9 ανθρώπους στον κόσμο υποφέρει από υποσιτισμό.

Περίπου 850 εκατ. άνθρωποι υποσιτίζονται

3
0

Περίπου 805 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, ένας στους εννιά, υποφέρει από υποσιτισμό, σύμφωνα με αναφορά του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η SOFI 2014, ετήσια έρευνα για την πείνα στον πλανήτη, επιβεβαιώνει τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που υποσιτίζονται. Σε σχέση με μια δεκαετία πριν, πεινάνε 100 εκατομμύρια λιγότεροι άνθρωποι. H έρευνα εκδίδεται ετησίως από τον FAO, το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (IFAD) και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφής (WFP).

Η γενική τάση μείωσης της πείνας στις αναπτυσσόμενες χώρες σημαίνει πως ο Στόχος Ανάπτυξης για την Χιλιετηρίδα (MDG) του να μειωθεί η πείνα στο μισό, είναι επιτεύξιμος. Μέχρι στιγμής, 63 χώρες έχουν επιτύχει το στόχο, ενώ άλλες έξι θα τον φτάσουν μέσα στο 2015.

«Αυτή είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να κερδίσουμε στον πόλεμο κατά της πείνας.  Πρέπει να εμπνεύσουμε τις χώρες να προχωρήσουν, με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, όπου αυτή χρειάζεται», έγραψαν στον πρόλογο της έκθεσης οι επικεφαλής του FAO, του IFAD και του WFP.

Οι επικεφαλής τόνισαν πως «η γρήγορη, ουσιαστική και βιώσιμη μείωση της πείνας είναι εφικτή με την απαιτούμενη πολιτική δέσμευση» και ότι «χρειάζεται καλή κατανόηση των εθνικών προκλήσεων, των σχετικών επιλογών πολιτικής, ευρεία συμμετοχή και να αξιοποιούνται τα διδάγματα από τις εμπειρίες άλλων»

Η SOFI 2014 σημειώνει πως η πρόσβαση στην τροφή έχει αυξηθεί αρκετά σε χώρες με οικονομική ανάπτυξη, ιδίως στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία. Η πρόσβαση στην τροφή έχει επίσης αυξηθεί στη Νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική, αλλά κυρίως σε χώρες με επαρκή δίχτυα ασφαλείας και άλλες μορφές κοινωνικών πολιτικών που περιλαμβάνουν τους φτωχούς στις επαρχίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία