BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επεισόδια από Γάλλους αγρότες στην πόλη Μορλέ

Γάλλοι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, δημιούργησαν επεισόδια.

Επεισόδια από Γάλλους αγρότες στην πόλη Μορλέ

2
0

Η επίθεση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, στην πόλη Μορλέ, από 100 περίπου άτομα, που πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα γραφείο ασφαλειών, συνεχίζοντας προς το κέντρο της πόλης με τρακτέρ και φορτηγά.

Εκεί, αφού έριξαν σε δρόμους μεγάλες ποσότητες από αγκινάρες, κουνουπίδια, αλλά και  κοπριά, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν και τα τοπικά γραφεία της εφορίας, προκαλώντας παράλληλα και καταστροφές σε βιτρίνες και παράθυρα κοντινών κτιρίων.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αγρότες -που διαμαρτύρονταν με αφορμή το νέο χτύπημα στις γαλλικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από το εμπάργκο της Ρωσίας-ήταν αποφασισμένοι να ισοπεδώσουν τους στόχους τους, καθώς εμπόδισαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παρέμβουν.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν και ότι ήταν σοκαριστικό το να μην επιτρέπουν στους πυροσβέστες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Τέλος ανέφερε ότι η βία δεν είναι αποδεκτή και προέτρεψε τους αγρότες να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τον αρμόδιο υπουργό Στεφάν λε Φολ.

Πηγή: Reuters UK

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία