BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η καλή σοδειά ρίχνει τις τιμές στο κρεμμύδι της Ισπανίας

Η ρωσική απαγόρευση εισαγωγών και η υπερπροσφορά όψιμων κρεμμυδιών οδηγούν την ισπανική αγορά σε κορεσμό για το προϊόν. Τα όψιμα κρεμμύδια θα αποθηκευτούν σε ψυγεία για να πωληθούν ως το Μάρτιο. Οι αγρότες περιμένουν οι τιμές να έχουν ανέβει μέχρι τότε.

Η καλή σοδειά ρίχνει τις τιμές στο κρεμμύδι της Ισπανίας

2
0
Στην περιοχή της Antequera, οι παραγωγοί στηρίχτηκαν στο κρεμμύδι Reca φέτος, αφήνοντας το πεπόνι, το οποίο πέρυσι τους άφησε ζημιές. Η φετινή παραγωγή ήταν ποιοτικά και ποσοτικά πολύ καλή, λόγω ιδανικών καιρικών συνθηκών, όμως παρόμοια εικόνα για τα κρεμμύδια παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης

Η συγκομιδή των κρεμμυδιών ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου και θα τελειώσει την επόμενη εβδομάδα, με τις τιμές στα 7 σεντς ανά κιλό ή μέχρι 5 για τα λιγότερο εμπορικά. Το ίδιο πρόβλημα συνάντησαν και τα πρώιμα κρεμμύδια, τα οποία συγκομίστηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Στην αρχή οι πωλήσεις ήταν καλές, όμως αργότερα οι τιμές κατρακύλησαν, ενώ παραγωγοί διαθέτουν ακόμα και σοδειές που έχουν πληγεί από χαλάζι ή ασθένειες, οδηγώντας την αγορά σε υπερκορεσμό

«Πλέον βρισκόμαστε στα όρια του κέρδους για τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν έχουν πολλές επιλογές», δήλωσε ο Carlos Carreira, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών της Antequera, συμπληρώνοντας πως «όσο συνεχίζεται το ρωσικό εμπάργκο και τα κανάλια διανομής μένουν στα χέρια των μεγάλων εταιριών, οι παραγωγοί θα έχουν προβλήματα»

Τα κρεμμύδια Reca προτιμώνται από τους καταναλωτές λόγω του μεγάλου και ομοιόμορφου σχήματος που έχουν, χαρακτηριστικά που τα κάνουν αρεστά στις αγορές της Ευρώπης. Τα Reca είναι επίσης σκληρά και έχουν χοντρό περίβλημα, χαρακτηριστικά που αυξάνουν την εμπορευσιμότητα τους.              

Κώστας Μπάκας    
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία