BACK TO
TOP
Πολιτικές

Εμπορικό ντηλ Τουρκίας – Ρωσίας «ευνοεί» το εμπάργκο

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Οικονομίας Νιχάτ Zεϊμπκτσί είχε ο Ρώσος ομόλογό του στις 16 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την ευκαιρία της Άγκυρας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Μόσχας εν μέσω του εμπορικού πολέμου της τελευταίας με τη Δύση.

Εμπορικό ντηλ Τουρκίας – Ρωσίας «ευνοεί» το εμπάργκο

0
0
Συνοδευόμενοι από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους, ο Zεϊμπκτσί και ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ πραγματοποίησαν  μια συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης.
Στη συνάντηση κυριάρχησε η πιθανότητα μιας εμπορικής συμμαχίας μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας μετά την απαγόρευση εισαγωγής  τροφίμων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ προς την Ρωσία

Οι υπουργοί συζήτησαν τα πιθανά πεδία συνεργασίας και τα διμερή προβλήματα

Στις αρχές Αυγούστου η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές τροφίμων, αξίας περίπου $ 9 δις, από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, σε απάντηση στις εμπορικές κυρώσεις για το ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.

Στους κερδισμένους Τουρκία και Λατινική ΑμερικήΓια την Τουρκία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία, πιθανόν να προκύψουν μεγάλες ευκαιρίες από την απαγόρευση του Κρεμλίνου για τις εισαγωγές για μια περίοδο ενός έτους για τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αξιωματούχοι στην Τουρκία έχουν προβλέψει σχεδόν διπλασιασμό των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών προς τη Ρωσία. Η Τουρκία είναι σήμερα ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων προς τη Ρωσία, , με 1,68 δις  δολάρια σε πωλήσεις πέρυσι

(Πηγή: balkans.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία