Το σύστημα ειδοποιεί τους καταναλωτές με πράσινες, κίτρινες και κόκκινες ενδείξεις ανάλογα με το περιεχόμενο σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, με πολλές νότιο-ευρωπαϊκές χώρες να διαμαρτύρονται ότι αυτού του είδους η σήμανση στα προϊόντα αδυνατεί να διακρίνει μεταξύ «πρόχειρου φαγητού» και παραδοσιακών προϊόντων με εκ φύσεως υψηλά επίπεδα λίπους
Παραγωγοί κυρίως από την Ισπανία, την Γαλλία και την Ιταλία, διαμαρτύρονται καθώς το σύστημα σήμανσης χαρακτηρίζει με «κόκκινο φώς» παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, τυρί και ζαμπόν εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου τους σε λιπαρά. Η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Πηγή: ebusiness.com
Παραγωγοί κυρίως από την Ισπανία, την Γαλλία και την Ιταλία, διαμαρτύρονται καθώς το σύστημα σήμανσης χαρακτηρίζει με «κόκκινο φώς» παραδοσιακά προϊόντα όπως λάδι, τυρί και ζαμπόν εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου τους σε λιπαρά. Η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Πηγή: ebusiness.com