BACK TO
TOP
Πολιτικές

Για το εμπάργκο την πληρώνει η ΚΑΠ

«Χέρι» στον προϋπολογισµό της ΚΑΠ βάζει η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων για µετακίνηση κονδυλίων ύψους 448,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισµό του 2015 και αναδιανοµής τους προκειµένου να αντιµετωπιστεί η κρίση στις αγορές αγροτικών προϊόντων που προκάλεσε το ρωσικό εµπάργκο.

Για το εμπάργκο την πληρώνει η ΚΑΠ

3
0
Για το θέµα θα κληθούν να αποφασίσουν εντός του Νοεµβρίου τόσο η Ευρωβουλή, όσο και το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο. Η απόφαση της 15ης Οκτωβρίου, παρότι αφήνει ανέγγιχτες τις άµεσες ενισχύσεις εγείρει αντιδράσεις από ευρωβουλευτές και αγροτικές οργανώσεις, ενώ προκαλεί µούδιασµα στον απερχόµενο Επίτροπο Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος θεωρεί ότι δεν πρέπει να µετακινηθούν χρήµατα από την ΚΑΠ. Συγκεκριµένα, µέσω του Facebook του εκπροσώπου του Ρότζερ Γουάιτ δήλωσε: «Θα πρέπει να αποδεχθώ την απόφαση, αλλά νιώθω πολύ έντονα ότι δεν είναι η ώρα να µετακινήσουµε χρήµατα από την ΚΑΠ»
Η Κοµισιόν πρότεινε να αναδιανεµηθούν σχεδόν 500 εκατ. για έργα στους εξής τοµείς: οικονοµική ανάκαµψη στην Ευρώπη, αναπτυξιακή συνεργασία, πρόγραµµα Life +, Ευρωπαϊκό Ταµείο Αλιείας, τελωνεία, κλπ

Απαράδεκτες οι περικοπέςΟ Ιταλός Ευρωβουλευτής, Πάολο Ντε Κάστρο, χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη πρακτική», καθώς, «δεν λαµβάνει υπόψη τη στρατηγική αξία που έχει ο αγροτικός τοµέας στην ΕΕ». «Είναι κακό ότι αυτά τα κεφάλαια αφαιρούνται από τη γεωργία. Ο πρωτογενής τοµέας θα πρέπει να βοηθηθεί, όχι να αποδυναµωθεί»,  είπε ο υπουργός γεωργίας της Ιταλίας, Μ. Μαρτίνα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία