BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ταχύτατα αναπτυσσόμενη η βιομηχανία ελαιόλαδου στο Τέξας

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φρούτων και βραβευμένων ειδών ελαιόλαδου τείνει να αναδειχθεί η εταιρία Hill Country του Τέξας, χάρη στις πολλές ομοιότητες με τα ισπανικά εδάφη που ευνοούν την καλλιέργεια της ελιάς.

Ταχύτατα αναπτυσσόμενη η βιομηχανία ελαιόλαδου στο Τέξας

2
0
Ωθούμενος από τις γεωγραφικές και κλιματολογικές ομοιότητες, ο επιχειρηματίας Τζιμ Χένρι ξεκίνησε να καλλιεργεί ελαιόδεντρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ύστερα από δύο δεκαετίες, είναι πλέον ο μεγαλύτερος βαρόνος ελαιόλαδου στην πολιτεία του Τέξας (ΗΠΑ) και ο μεγαλύτερος παραγωγός ελιάς και ελαιολάδου στην πιο πρόσφατη καλλιεργήσιμη ελαιοκομική περιοχή του κόσμου (Το 2009 υπήρχαν 14 παρόμοια αγροκτήματα, τώρα υπάρχουν περίπου 60).



Στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης το 2014, δύο ελαιόλαδα από το Texas Olive Ranch, το χλοώδες και βουτυρώδες Miller’s Blend και το ήπιο Sola Stella, κέρδισαν το αργυρό και το χρυσό βραβείο αντίστοιχα. Και το επίσης βραβευμένο με χρυσό Coratina, κέρδισε τις εντυπώσεις των φανατικών γευσιγνωστών ελαιολάδου.

Το Τέξας πιθανόν να μην υπερκεράσει ποτέ την Καλιφόρνια σε όρους παραγωγής, καθώς αν και γεωγραφικά παρόμοια με την Ισπανία η περιοχή έχει δυνατούς ανέμους και κρύους χειμώνες, αλλά η παραγωγή ελαιόλαδου του Τέξας έχει μόλις αρχίσει να διαγράφει τη δικής ιστορία.

(Πηγή: wsj.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία