BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Περισσότερα μέτρα στήριξης των γαλακτοπαραγωγών θέλει η Επιτροπή Γεωργίας

Περισσότερες προσπάθειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βοήθεια των γαλακτοπαραγωγών να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ζητούν τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ευρωκοινοβουλίου, εν όψει της κατάργησης του καθεστώτος των ποσοστώσεων από το τέλος του προσεχούς Μαρτίου 2015.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στα Βαλκάνια

0
0

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ακρόασης για της προοπτικές του γαλακτοκομικού τομέα που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν πολλές φορές ότι η Ε.Ε. πρέπει να διαθέτει καλύτερα εργαλεία, προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα σε τέτοιου είδους κρίσεις και άσκησαν κριτική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που είχε απορρίψει τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου κατά τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ το 2013.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με εκπροσώπους των γαλακτοπαραγωγών, ορισμένοι ευρωβουλευτές, όπως η Ισπανίδα Λιδία Σένρα Ροντρίγκεζ (Αριστερά), άσκησαν κριτική στην απόφαση για την κατάργηση των ποσοστώσεων, λέγοντας ότι μία τέτοια απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες, ειδικά στις μικρές εκμεταλλεύσεις.

Άλλοι, όπως ο Ιταλός Πάολο ντε Κάστρο (Σοσιαλιστές), υποστήριξαν «ένα είδος διαχείρισης αποθεμάτων, χωρίς να επανέλθει από την πίσω πόρτα το μέτρο των ποσοστώσεων», ένα μέτρο, που όπως εξήγησε ο Γάλλος Μισέλ Νταντέν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες κρίσεις στην αγορά.

Πηγή: ec.europa.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία