BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις εισφορές γάλακτος

Η αθέτηση της υποχρέωσης καταβολής των εισφορών από τους Ιταλούς παραγωγούς λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος οδηγεί την Ιταλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπό συζήτηση στην Ε.Ε. μέτρα στήριξης του γαλακτοκομικού τομέα

0
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου να παραπέμψει την Ιταλία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει όσον αφορά την ανάκτηση των εισφορών λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος. Η εισφορά αυτή πρέπει να καταβάλλεται από κάθε παραγωγό που υπερβαίνει τη γαλακτοκομική ποσόστωση που του έχει χορηγηθεί.

Να σημειωθεί ότι Ιταλία υπερέβαινε τις εθνικές ποσοστώσεις της κάθε χρόνο από το 1995 έως το 2009, και η ιταλική κυβέρνηση κατέβαλε στην Επιτροπή την οφειλόμενη για την εν λόγω περίοδο συμπληρωματική εισφορά (υπερεισφορά), η οποία αναλογούσε σε 2,305 δισ. ευρώ. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Επιτροπής, είναι σαφές ότι οι ιταλικές αρχές δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για να ανακτήσουν πράγματι την καταβλητέα εισφορά από τον κάθε παραγωγό / γαλακτοκομική μονάδα, όπως όριζε η σχετική νομοθεσία της ΕΕ.

Αυτό υπονομεύει το καθεστώς των ποσοστώσεων και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό έναντι των παραγωγών που τήρησαν τις ποσοστώσεις τους και εκείνων που φρόντισαν ώστε να καταβάλουν το ποσό της υπερεισφοράς που τους αναλογούσε. Όπως επισημαίνει το ιταλικό Ελεγκτικό Συμβούλιο, αυτό είναι επίσης άδικο για τους ιταλούς φορολογούμενους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία