BACK TO
TOP
Πολιτικές

H αύξηση στον προϋπολογισμό του FAO προς έγκριση

Την έγκριση περισσότερων κονδυλίων που θα σχετίζονται με την διατροφική επάρκεια και την κλιματική αλλαγή ζήτησε ο επικεφαλής του FAO Ζοζέ Γκρασιάνο Ντα Σίλβα από το εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού.

Ανησυχία  FAO για την άνοδο στις τιμές τροφίμων λόγω Ουκρανίας

0
0

Ο επικεφαλής του οργανισμού εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες- μέλη του FAO θα φτάσουν σε ομοφωνία σχετικά με το πρόγραμμα εργασιών του Οργανισμού αλλά και τον προϋπολογισμό πριν από την επίσημη έγκριση του,  κατά την προσεχή  Διάσκεψη του Ιουνίου.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του προγράμματος FAO είναι τα 1,044 δις δολάρια για τα έτη εργασιών 2016-2017.

Τα μέλη του FAO έχουν αναγνωρίσει την πρωτοφανή μείωση των κεφαλαίων, που εισήχθη ως πολιτική από τον Ντα Σίλβα όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο τον Ιανουάριο του 2012. Ωστόσο ο γενικός διευθυντής του οργανισμού προειδοποίησε ότι θα ήταν σαφώς ανεύθυνο να θεωρηθεί ότι ο οργανισμός θα μπορούσε ακόμη να λειτουργήσει κάτω από τα ίδια δεδομένα αν δεν γινόταν ο οικονομικός έλεγχος και  περικοπές που πραγματοποιήθηκαν.

«Δεν σας ζητώ να δώσετε τα χρήματα σας χωρίς αντάλλαγμα, αυτό που σας ζητώ είναι να επενδύσετε ώστε να μπορούμε να πράξουμε όσα περιμένουν από εμάς, με γνώμονα το κοινό καλό αλλά και το όφελος αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια μας»,  δήλωσε ο γενικός διευθυντής του FAO.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι ο προτεινόμενος υπολογισμός εκφράζει μια αύξηση της τάξεως των 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων που ισοδυναμεί  με το 0,6% του τρέχοντος προϋπολογισμού. Ενώ δήλωσε πως το ποσό αυτό θα διατεθεί πλήρως στο πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας του FAO για την αύξηση της βοήθειας στα αναπτυσσόμενα νησιωτικά κράτη που στοχεύουν στην ομαλότερη προσαρμογή τους, στις υφιστάμενες κλιματικές αλλαγές.

Ενώ στη συνέχεια είπε ότι «Η σημασία που ενέχει η στήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι αναγκαία και έγινε εμφανής σε όλους μας μετά και την καταστροφή που υπέστη το Βανουάτου από τον κυκλώνα, μια εβδομάδα πριν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία