BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Καίνε» οι τιμές των τροφίμων στην Τουρκία

Aρνητικά επηρεάζουν τον πληθωρισμό στην Τουρκία οι υψηλές τιμές των τροφίμων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 7,5%.

Mεγάλες οι προοπτικές για τον κλάδο των τροφίμων

3
0
Η αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές και οι αυξημένες τιμές των τροφίμων απαιτούν, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, τη διατήρηση μιας επιφυλακτικής στάσης στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής στη χώρα. Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, οι βασικοί δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας δε σηματοδοτούν την ανάκαμψη της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, τον Ιανουάριο του 2015 ο δείκτης της τιμής της μονάδας συνολικών εξαγωγών μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τρόφιμα, ποτά και καπνά αυξήθηκε κατά 6%, για πρώτες ύλες (εκτός καυσίμων), καύσιμα  και μεταποιημένα προϊόντα μειώθηκε κατά 3,1% 46% και 7,1% αντίστοιχα.

Κατά την ίδια περίοδο μειώθηκε και ο δείκτης της αξίας της μονάδας των συνολικών εισαγωγών κατά 11,6%.

Οι δείκτες για τρόφιμα, ποτά και καπνά, πρώτες ύλες (εκτός καυσίμων), καύσιμα  και μεταποιημένα προϊόντα μειώθηκαν κατά 3,4%% 13,7%, 29,8% και 4,2% αντίστοιχα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία