Ειδικότερα, οι αγροτικές δραστηριότητες απαιτούν περίπου το 80% της συνολικής ανθρώπινης χρήσης νερού στην πολιτεία της Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι ο 8% των πολύτιμων υδάτινων πόρων πηγαίνει στις αμυγδαλιές, περισσότερο από ότι χρειάζεται ολόκληρο το Λος Άντζελες.
Από την πλευρά της η Στέισι Χάμπλ, διευθύντρια μάρκετινγκ στο Συμβούλιο Αμυγδάλου της Καλιφόρνια (ABC) δηλώνει στην βρετανική ιστοσελίδα Independent ότι: «’Όλα τα τρόφιμα χρειάζονται νερό. Αλλά τα αμύγδαλα δεν χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο νερό σε σχέση με άλλα τρόφιμα»
Υπενθυμίζεται ότι η Καλιφόρνια παράγει το 50% των φρούτων και λαχανικών των ΗΠΑ. «Το να λέμε ότι μια συγκεκριμένη καλλιέργεια ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ξηρασία δεν είναι δίκαιο ούτε χρήσιμο», αναφέρει ο καθηγητής Ρίτσαρντ Χόουιτ, ειδικός καθηγητής αγροτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια. «Τα αμύγδαλα έχουν ζήτηση στην αγορά και αρέσουν στους ανθρώπους. Τα ακρόδρυα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις βερικοκιές και τις ροδακινιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα», καταλήγει ο ίδιος.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Επίσης, πρόσφατα τα αμύγδαλα ξεπέρασαν τα φιστίκια και αποτελούν πλέον τα πιο δημοφιλή σνακ στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά της η Στέισι Χάμπλ, διευθύντρια μάρκετινγκ στο Συμβούλιο Αμυγδάλου της Καλιφόρνια (ABC) δηλώνει στην βρετανική ιστοσελίδα Independent ότι: «’Όλα τα τρόφιμα χρειάζονται νερό. Αλλά τα αμύγδαλα δεν χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο νερό σε σχέση με άλλα τρόφιμα»
Υπενθυμίζεται ότι η Καλιφόρνια παράγει το 50% των φρούτων και λαχανικών των ΗΠΑ. «Το να λέμε ότι μια συγκεκριμένη καλλιέργεια ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ξηρασία δεν είναι δίκαιο ούτε χρήσιμο», αναφέρει ο καθηγητής Ρίτσαρντ Χόουιτ, ειδικός καθηγητής αγροτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια. «Τα αμύγδαλα έχουν ζήτηση στην αγορά και αρέσουν στους ανθρώπους. Τα ακρόδρυα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις βερικοκιές και τις ροδακινιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα», καταλήγει ο ίδιος.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Επίσης, πρόσφατα τα αμύγδαλα ξεπέρασαν τα φιστίκια και αποτελούν πλέον τα πιο δημοφιλή σνακ στις ΗΠΑ.