BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ρεκόρ παραγωγής για τα Βρετανικά κρασιά

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η παραγωγή των βρετανικών αμπελώνων το 2014, με 6.300.000 φιάλες, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σύγκριση με το 2103, όπου είχε σημειώσει ξανά ρεκόρ παραγωγής με 4.450.000 φιάλες. Οι παραγωγοί της χώρας είναι συνηθισμένοι σε τέτοια φαινόμενα τα τελευταία χρόνια αφού καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα δικά τους ρεκόρ, όπως δηλώνει η Τζούλια Τράστμαν, διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Άγγλων οινοπαραγωγών.

Σε τροχιά ανάπτυξης το ηλεκτρονικό εμπόριο οίνου στη Βραζιλία

2
0
Οι παραγωγοί της χώρας βλέπουν τους αμπελώνες τους να πληθαίνουν, έχοντας υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 8 χρόνια, με ποσοστά που σκαρφαλώνουν στο 230%, κάτι που βοήθησε την παραγωγή να αυξηθεί κατά 150%, τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αμπελώνες σήμερα ξεπερνούν τα 2.000 εκτάρια στην Βρετανία παράγοντας αφρώδεις οίνους, χρησιμοποιώντας τις ποικιλίες Chardonnay και Pinot Noir.

Τα κρασιά που «βγαίνουν» από τους βρετανικούς αμπελώνες τοποθετούνται σε πολλά ράφια της χώρας, που δεν αποτελούν πάντα κάβες, όπως για παράδειγμα τα Marks & Spencer και τα σουπερμαρκετ Waitrose. Το καταναλωτικό κοινό δείχνει να «τρέφει» ιδιαίτερη εκτίμηση στα κρασιά αυτά με το Waitrose, να σημειώνει αύξηση 177% στις πωλήσεις του προηγούμενου έτους.   
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία