BACK TO
TOP
Πολιτικές

Mέτρα στα οπωροκηπευτικά ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Πρόσθετα μέτρα στον τομέα των φρούτων και λαχανικών για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση για τα προϊόντα αυτά από τη Ρωσική Ομοσπονδία ζήτησε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Clara Aguilera από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τα ροδάκινα βγάζουν στο δρόμο τους παραγωγούς

0
0

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι είναι επείγουσα ανάγκη τα νέα μέτρα να ενεργοποιηθούν αφού η σοβαρή κρίση  συνεχίζει να ταλαιπωρεί την εσωτερική αγορά των φρούτων και λαχανικών και  το πρόβλημα παραμένει λόγω της προθεσμίας που λήγει της ενίσχυσης.

Επιπλέον τόνισε ότι ενώ η απαγόρευση παραμένει σε ισχύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους παραγωγούς της. «Τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής ήταν αναγκαία και χρήσιμα, αλλά όπως εκφράζεται από την ίδια τη βιομηχανία, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή», δήλωσε η κ. Aguilera.

Από την πλευρά του ο ειδικός Σύμβουλος του Incofruit Hellas Γιώργος Πολυχρονάκης δήλωσε τα εξής: «Επικροτούμε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για λήψη άμεσων μέτρων και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν έστω και τώρα, μετά την έναρξη της συγκομιδής της παραγωγής των πυρηνόκαρπων τρέχουσας εμπορικής περιόδου και πριν της μαζικής προσφοράς  τους, προκειμένου να αναπτυχθεί  φυσιολογικά η διάθεσή τους. Απευθύνουμε προς τούτο έκκληση στο ΥΠΑΠΑΝ να αναλάβει πρωτοβουλία  να υιοθετήσει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ζητήσει στην Διαχειριστική Επιτροπή Οπωροκηπευτικών της ΕΕ τη λήψη έκτακτων μέτρων».

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Εν τω μεταξύ, ανταλλαγή απόψεων με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το βέτο της Ρωσίας και τις επιπτώσεις του στην αγορά οπωροκηπευτικών θα έχουν τα μέλη της Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου, που συνεδριάζει την Τρίτη 26 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Στα υπόλοιπα θέματα της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνονται:

-Η ανταλλαγή απόψεων με την υπουργό Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Εφοδιασμού της Βραζιλίας, Kátia Abreu

- Η τροποποίηση του κανονισμού για την βιολογική παραγωγή και επισήμανση των βιολογικών προϊόντων

- Η κλωνοποίηση των βοοειδών, χοιροειδών, προβατοειδών, αιγοειδών και ιπποειδών που εκτρέφονται και αναπαράγονται για γεωργικούς σκοπούς

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία