BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πακέτο Κάμερον 7 δισ. λιρών για Βρετανούς αγρότες

Το πλάνο του για ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης εξαγωγών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων ύψους 7 δισ. λιρών (περίπου 9,80 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε στις 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, στα πλαίσια του Βασιλικής αγροτικής έκθεσης, Royal Welsh Show.

Πακέτο Κάμερον 7 δισ. λιρών για Βρετανούς αγρότες

1
0
Σύμφωνα με τα υφιστάμενα συστήματα επιθεώρησης, ένα κουβάρι από 7 ρυθμιστικές αρχές διεξάγουν περισσότερους από 125.000 ελέγχους σε επίπεδο μονάδας ετησίως στην Αγγλία για 250.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις - καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο και περιορίζοντας τις δυνατότητες της γεωργικής βιομηχανίας να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ο εξορθολογισμός της διαδικασίας και η καλύτερη χρήση της τεχνολογίας και των δεδομένων, θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των επιθεωρήσεων. Και από το καλοκαίρι του 2016, οι αγρότες θα ασχολούνται μόνο με μία μόνο ομάδα επιθεώρησης η οποία θα συνδυαστεί με επισκέψεις σε φάρμες με υποχρεωτικούς ελέγχους. Θα χρησιμοποιεί επίσης την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τον εξορθολογισμό της προσέγγισης για τις επιθεωρήσεις - για παράδειγμα με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων για την ανάλυση διαφόρων τύπων καλλιεργειών στα χωράφια

Αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν επίσης να δημιουργηθούν περισσότερες νέες ευκαιρίες ύψους 7 δισ. λιρών, που προσδιορίζονται από τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), να ανεβάσει τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών από το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου σε χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία και να δημιουργηθούν περισσότερες αγροτικές θέσεις, φέρνοντας αύξηση επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες και ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι θα διευρυνθούν περισσότερες από 600 αγορές που άνοιξαν ήδη από το 2010 – για παράδειγμα θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση αρνιών στην Κίνα που από μόνη της υπολογίζεται γύρω στις 60 εκατ. λίρες για τη βρετανική οικονομία. Η χρήση του εμπορικού σήματος «GREAT»  θα αυξήσει επίσης την προώθηση τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε μεταξύ άλλων:«Η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων είναι ένα θεμελιώδες μέρος της αγροτικής μας οικονομίας.  Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Βρετανούς αγρότες να καλλιεργούν και να πωλούν περισσότερα σπιτικά τρόφιμα με την απελευθέρωση τους από τη γραφειοκρατία και το άνοιγμα νέων εξαγωγικών αγορών αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών»

Η Γραμματέας Περιβάλλοντος Ελίζαμπεθ Τρας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας και τη δυνατότητά της να κατευθύνει την ανάπτυξη σε όλη τη Βρετανία - γι 'αυτό στηρίζουμε τη βιομηχανία να ανεβάσει τις εξαγωγές σε επίπεδα ρεκόρ.  Θέλουμε τα φανταστικά βρετανικά τρόφιμα και το ποτά μας να είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα μπαρ και τα εστιατόρια, από το Πεκίνο έως τη Μπογκοτά. Ήδη η βιομηχανία τροφίμων και τα αγροτικά μας προϊόντα είναι μια οικονομική δύναμη, αξίας άνω των 100 δισ. λιρών το χρόνο και υποστηρίζει 1 στις 8 θέσεις εργασίας - η άρση των εμποδίων για την ανάπτυξη της θα βοηθήσει τα στοιχεία αυτά να αυξάνονται όποτε θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επενδύσεις στις αγροτικές κοινότητες»
(Πηγή: farmbusiness.cc)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία