BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σχέδιο Ραχόι για ελάχιστη εγγυημένη τιμή στο γάλα

Το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το «γαλλικό μοντέλο» που θεσπίζει κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού στο αγελαδινό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ότι εξετάζει η κυβέρνησή του.

Σχέδιο Ραχόι για ελάχιστη εγγυημένη τιμή στο γάλα

1
0

«Εμείς θέσαμε στην επιτροπή ανταγωνισμού αν μπορεί να εφαρμοστεί και στην ισπανική νομοθεσία το θέμα εφαρμογής του γαλλικού μοντέλου» δήλωσε ο Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή στην Ordes της Γαλικίας, μια περιοχή όπου οι παραγωγοί γάλακτος έχουν δείξει επανειλημμένως με τις κινητοποιήσεις του ότι αναζητούσαν μία λύση αντίστοιχη με αυτή στη Γαλλία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε συνάντηση που θα έχει την προσεχήΤρίτη στο υπουργείο Γεωργίας θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των τιμών στο γάλα και δεσμεύθηκε να αναζητήσει λύσεις παραδεχόμενος ότι πρόκειται για μία  «άδικη» καθώς οι τιμές που καταβάλλονται στους αγρότες είναι μερικές φορές κάτω από το κόστος παραγωγής».

Στη Γαλλία, οι αγρότες έλαβαν τον Ιούλιο αύξηση των τιμών του γάλακτος που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν τις δαπάνες τους. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη γαλλική κυβέρνηση προβλέπει ότι το γάλα δεν μπορεί να αμείβεται λιγότερο από 340 ευρώ για 1.000 λίτρα, προχωρώντας σε αύξηση τεσσάρων σεντ ανά λίτρο από το προηγούμενο επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία