BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η ξηρασία έκαψε καλλιέργειες στην Πολωνία

Περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργειών κατέστρεψε η ξηρασία στην Πολωνία.

Η ξηρασία έκαψε καλλιέργειες στην Πολωνία

2
0

Συνολικά έχουν πληγεί 13 από τις συνολικά 16 Περιφέρειες της χώρας.

Το συνολικό κόστος, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη, θα μπορέσει να υπολογισθεί άμα το πέρας της αναλυτικής καταγραφής, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται στα τέλη τ.μ. ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από κυβερνητικής πλευράς, σχεδιάζονται ήδη τα μέτρα προς τους πληττόμενους αγρότες, τα οποία εκτιμάται ότι δεν θα περιορισθούν μόνο σε χαμηλότοκα δάνεια, αλλά θα επεκταθούν και σε απευθείας αποζημιώσεις.

Από πλευράς μας σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι σημαντική παραγωγός αγροτικών προϊόντων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας διαχρονικά σημαντικά πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών της προϊόντων, λόγω του μεγάλου όγκου παραγωγής. Κυριότερα εξαγόμενα αγροτικά προϊόντα/τρόφιμα είναι τα πουλερικά, το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα γαλακτοκομικά, η σοκολάτα και προϊόντα που περιέχουν κακάο, τα αρτοσκευάσματα, τα δημητριακά, τα μήλα, οι χυμοί φρούτων (κυρίως μήλου), τα τσιγάρα, τα σιρόπια ζάχαρης, τα κατεψυγμένα φρούτα, τα καπνιστά ψάρια και τα κονσερβοποιημένα ιχθυηρά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία