BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Κρις, το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο

Τον ανεπίσημο τίτλο του πιο μαλλιαρού προβάτου στον κόσμο κατέχει από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ένα μηρυκαστικό από την Καμπέρα της Αυστραλίας, το οποίο ακούει στο όνομα Κρις.

Ο Κρις, το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο

0
0

Περίπου 40 κιλά μαλλιού συγκεντρώθηκαν από το πρόβατο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία προστασίας ζώων RSPCA, με τον Κρις να γίνεται διάσημος σε όλον τον κόσμο.

Ο Κρις, τον οποίο βάφτισαν έτσι οι σωτήρες του, εντοπίστηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στα βόρεια περίχωρα της Καμπέρας και φαινόταν να έχει δυσκολίες στο περπάτημα από το βάρος του μαλλιού του, σύμφωνα με το Reuters.

Η Τάμι Βεν Ντάντζ, επικεφαλής της RSPCA ACT -παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης- εκτιμά ότι ο Κρις δεν είχε κουρευτεί για περισσότερα από πέντε χρόνια, έχοντας ελάχιστη επαφή με ανθρώπους.

Τα 40,2 κιλά μαλλιού που αφαιρέθηκαν από τον Κρις τον καθιστούν, ανεπίσημα, το πρόβατο με το περισσότερο μαλλί στον κόσμο.

Επισήμως, κάτοχος του ρεκόρ είναι ένα πρόβατο από τη Νέα Ζηλανδία που ακούει στο όνομα ο Μπιγκ Μπεν και το οποίο το 2014 είχε μαλλί που ζύγιζε σχεδόν 29 κιλά.

Ο Μπιγκ Μπεν είχε «εκθρονίσει» τον συντοπίτη του Σρεκ, ο οποίος είχε αποκτήσει εθνική φήμη έχοντας, μάλιστα, συναντηθεί με την τότε πρωθυπουργό της χώρας Έλεν Κλαρκ.

Ο Σρεκ έγινε ήρωας πολλών παιδικών βιβλίων, μέχρι τον θάνατό του το 2011.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία