BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κρούσμα H5N1 σε φάρμα με κοτόπουλα στη Γαλλία

Το εξαιρετικά παθογόνο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, H5N1, βρέθηκε σε μια οικογενειακή φάρμα στη Δορδόνη της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που καταγράφεται στη Γαλλία εδώ και περίπου 9 χρόνια (από το 2007).

Κρούσμα H5N1 σε φάρμα με κοτόπουλα στη Γαλλία

1
0
Ειδικότερα, ο θανατηφόρος ιός της γρίπης βρέθηκε στη  νοτιοδυτική Γαλλία και σκότωσε σχεδόν το 75% των πουλερικών της οικογενειακής επιχείρησης. Μετά την αποκάλυψη οι γαλλικές αρχές ζήτησαν τη θανάτωση και των υπόλοιπων 10 πουλιών. Συνολικά, θανατώθηκαν 22 πουλιά από τον ιό της γρίπης. Συνολικά πρόκειται για ένα ασήμαντο αριθμό αν το συγκρίνουμε με τα 235 εκατ. κοτόπουλα που παράγει ετησίως η Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO)

Παρά το μεμονωμένο περιστατικό, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν πέρα από την υποχρεωτική θανάτωση όλων των πουλερικών της φάρμας και στη θέσπιση μια ζώνης παρακολούθησης 10 χλμ γύρω από τη φάρμα για να παρακολουθούν τη μόλυνση από τον ιό και για να μην επεκταθεί σε γειτονικά αγροκτήματα. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι την περασμένη φορά που είχαν εμφανιστεί κρούσματα της γρίπης των πτηνών πολλές χώρες ανάμεσά τους η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και το Χονγκ Κονγκ είχαν επιβάλει εμπάργκο στα γαλλικά κοτόπουλα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία