BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έτοιμο για δράση στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ

To NATO είναι έτοιμο να αναλάβει ρόλο σε περιπολίες στο Αιγαίο, με στόχο τα δουλεμπορικά δίκτυα τα οποία μεταφέρουν παρανόμως πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, τόνισαν οι ΗΠΑ, δια στόματος του υπουργού Άμυνάς τους, Άστον Κάρτερ.

Έτοιμο για δράση στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ

1
0

Οι χώρες - μέλη του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου συμφώνησαν την Πέμπτη να εξετάσουν κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας προς τη Συμμαχία για βοήθεια στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

«Υπάρχει ένα εγκληματικό δίκτυο, το οποίο εκμεταλλεύεται τους φτωχούς αυτούς ανθρώπους, πρόκειται για δίκτυο μαζικής λαθραίας διακίνησης ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Κάρτερ, μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών του NATO.

 «Η στόχευση αυτού του δικτύου είναι εκείνη η οποία θα έχει τη μεγαλύτερη θετική επίδραση σε ανθρωπιστικό επίπεδο», κατέληξε.

Τη συμφωνία σε επίπεδο συμμαχίας επιβεβαίωσε και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγιεν, η οποία υπογράμμισε ότι πλέον «το ζήτημα είναι να δράσουμε γρήγορα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία