BACK TO
TOP
Πολιτικές

Οι ισχυρές εξαγωγές χοιρινού στηρίζουν την ευρωπαϊκή αγορά

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν σημαντικά τους πρώτες τρεις μήνες του 2016, συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν στη δημοσιότητα.

Απλουστεύεται η πρόσβαση σε κεφάλαια της ΕΕ

0
0

Όλες οι βασικές κατηγορίες εξαγωγών ήταν ανεβασμένες κυρίως εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης από τις ασιατικές αγορές. Οι εξαγωγές φρέσκου/κατεψυγμένου χοιρινού στην Κίνα διπλασιάστηκαν, ενώ οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες, αυξήθηκαν και οι δύο κατά 1/3. Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, ζήτησαν κατά 20% περισσότερο ευρωπαϊκό χοιρινό από ότι στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μόνη χώρα στην οποία μειώθηκαν αισθητά οι εισαγωγές χοιρινού, ήταν η νότια Κορέα.

Ομοίως αυξημένες όπως το χοιρινό, ήταν και οι πωλήσεις εντοσθίων στις ασιατικές αγορές. Επιπλέον, η Κίνα αγόρασε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ζωϊκού λίπους φέτος και σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση και από τις Φιλιππίνες, έδωσαν «ανάσα ζωής» στις αγορές που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο.

Να σημειωθεί, πως όλες οι χώρες της Ευρώπης, σημείωσαν αύξηση των εξαγωγών τους στο πρώτο τετράμηνο του 2016. Πρωτοπόρος στις εξαγωγές, αναδείχθηκε η Ισπανία, που τις αύξησε σχεδόν στο μισό, ενώ η Γερμανία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 31% και η Δανία κατά 7%.

Η δυναμική των εξαγωγών στις αρχές του 2016, στήριξε αρκετά την ευρωπαϊκή αγορά χοιρινού σε μια εποχή που η καταναλωτική ζήτηση είχε σημειώσει κάμψη. Πιο πρόσφατες έρευνες αναφέρουν, πως οι εξαγωγές παραμένουν ισχυρές, πράγμα που μεταφράζεται σε ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης που συμβαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά και πιέζει τις τιμές να αυξηθούν. Με την πρόβλεψη πως θα μειωθούν τα αποθέματα αργότερα μέσα στο έτος, τα σημάδια πως οι εξαγωγές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα χαρίζουν αισιοδοξία στους ευρωπαίους παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία