BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ενέργειες Λε Φολ για τη μετά Brexit εποχή στη γεωργία

Σε ειδική συνάντηση στις 31 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της ΚΑΠ 2020 και να εκτιμήσουν τη μετά Brexit εποχή για τη γεωργία καλεί μέσω Twitter, ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ τα κράτη μέλη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο lafranceagricole.

Ενέργειες Λε Φολ για τη μετά Brexit εποχή στη γεωργία

2
0

Ο ίδιος πιστεύει ότι η Γαλλία είναι αυτή που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συγκεντρώσει γύρω από το ίδιο τραπέζι όλους τους ομολόγους του για το θέμα.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές για τις επιπτώσεις στην ΚΑΠ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, με τους αγρότες να ζητούν άμεση έναρξη συζητήσεων και προετοιμασίας για την επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Γάλλου αγροτοσυνδικαλιστή Xavier Beulin και προέδρου της FNSEA στον πρόεδρο της COPA, με την οποία ζητά την ταχεία συνάντηση των ευρωπαϊκών αγροτικών οργανώσεων και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε αγρότες της Ευρώπης, γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι η κοινή αγορά και η κοινή γεωργική πολιτική που παρέχονται στους αγρότες, βοηθούν τις αγροτικές περιοχές, αλλά και την εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στις μεταρρυθμίσεις που πλήττουν την έννοια της ΚΑΠ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, μου φαίνεται σημαντικό οι ευρωπαϊκές γεωργικές οργανώσεις να μιλήσουν και καλούν για την ανοικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού γεωργικού οράματος που να παρέχει νόημα και εμπιστοσύνη στους αγρότες», καταλήγει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία