BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το αμυγδαλόγαλα είναι η νέα διεθνής τάση που ήρθε για να μείνει

Συνεχώς έδαφος κερδίζει το γάλα αµυγδάλου, που λειτουργεί ως µια εναλλακτική πηγή πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων για όσους δεν θέλουν να πίνουν γάλα ζωικής προέλευσης ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Στις ΗΠΑ, η δηµοτικότητά του άρχισε ν’ αυξάνει από το 2000 και µετά. Μόνο για το 2011, οι πωλήσεις γάλακτος αµυγδάλου αυξήθηκαν κατά 79% και ολοένα και νέες εταιρείες δηµιουργήθηκαν προωθώντας αυτό το προϊόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Το αμυγδαλόγαλα είναι η νέα διεθνής τάση που ήρθε για να μείνει

0
0
Τρανό παράδειγµα της δυναµικής που δείχνει το γάλα αµυγδάλου είναι η κίνηση της Olam International, που έχει έδρα στη Σιγκαπούρη και δραστηριοποιείται σε 70 χώρες, να αγοράσει µια γαλακτοκοµική µονάδα έκτασης 6.272 στρ. στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας και εν συνεχεία να πουλήσει τις 8.000 αγελάδες και να φυτέψει αµυγδαλιές και φιστικιές.
Σύµφωνα µε την ιρλανδική εφηµερίδα, Farmers Journal, οι Αµερικανοί καταναλωτές το 2015 ξόδεψαν 801 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν γάλα αµυγδάλου. Πρόκειται για τριπλάσιο πόσο σε σύγκριση µε τα 257,4 εκατ. ευρώ που ξόδεψαν για το γάλα σόγιας. Η ζήτηση για το προϊόν σηµειώνει ανοδική πορεία και µάλιστα είναι διαθέσιµο πέραν από τα σούπερ µάρκετ και στις αλυσίδες καφέ-εστίασης όπως τα Starbucks και τα Dunkin’Donuts

Σε εταιρείες και online αγορές«Υπάρχει µια δυναµική στο γάλα, το βούτυρο και το αλεύρι αµυγδάλου. Όπως για παράδειγµα το brand Kite Hill στις ΗΠΑ, όπου τα προϊόντα φτιάχνονται αποκλειστικά από αµύγδαλα και περιλαµβάνουν µεταξύ άλλων γιαούρτια, τυριά και γλυκίσµατα», τονίζει η Μόλι Σπένσε, δ/ντρια του Συµβουλίου Αµυγδάλου της Καλιφόρνιας (ABC). Άλλα παραδείγµατα εταιρειών είναι οι «The Living Apothecary» και «Three Trees», και οι δύο ανήκουν σε γυναίκες και λανσάρουν από γάλα µέχρι προβιοτικά τόνικ και πράσινο τσάι από αµύγδαλα.
Επίσης, και το αµερικάνικο online κατάστηµα µε τρόφιµα, Good Eggs, ενέδωσε στη νέα τάση και πουλά αρωµατισµένο γάλα αµυγδάλου. Μάλιστα, για την ώρα προµηθεύεται τα αµύγδαλα από την Ισπανία και το µόνο γλυκαντικό που χρησιµοποιούν είναι οι χουρµάδες. Άλλες εταιρείες είναι η MilkmanSF (γάλα αµυγδάλου µε καρύδα και παρέχει και τον εξοπλισµό για να φτιάξεις οικιακά γάλα αµυγδάλου µε κακάο), η Forager (γάλα αµυγδάλου σε καφέ ακόµα και σε µέλι), η Happy Moose Juice, η Pop & Bottle κ.α

Ενστάσεις από αγελαδοτρόφουςΝα σηµειωθεί τέλος ότι ιδιαίτερα ενοχληµένοι είναι οι Αµερικανοί γαλακτοπαραγωγοί µε τον ολοένα και αυξανόµενο ανταγωνισµό από το γάλα αµυγδάλου. Μάλιστα, η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών στις ΗΠΑ ζητά να θεσπιστεί νόµος όπου ως γάλα θα αναφέρεται µόνο αυτό που προέρχεται από θηλαστικά ζώα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία