BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Μνούτσιν πρώην στέλεχος της Goldman Sachs νέος ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα διόριζε τον υπεύθυνο χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας, Στίβεν Μνούτσιν, ως υπουργό Οικονομίας.

Ο Μνούτσιν πρώην στέλεχος της Goldman Sachs νέος ΥΠΟΙΚ στις ΗΠΑ

3
0

Εάν ο διορισμός του επικυρωθεί από το Κογκρέσο, ο Μνούτσιν, νυν επικεφαλής του hedge fund Dune Capital και παραγωγός του Χόλιγουντ, θα γίνει το τρίτο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, μετά τον Ρόμπερτ Ρούμπιν και τον Χανκ Πόλσον.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο CNBC μαζί με τον Γουίλμπουρ Ρος (που επέλεξε ο νέος πλανητάρχης για τη θέση του υπουργού Εμπορίου), ο Μνούτσιν έθεσε τη δραστική αλλαγή του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ με επίκεντρο τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% (από 35% σήμερα), ως βασική του προτεραιότητα, προαναγγέλλοντας τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση Ρίγκαν. «Μειώνοντας τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, θα δημιουργήσουμε ισχυρή ανάπτυξη και αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων», είπε μεταξύ άλλων ο Μνούτσιν, προσθέτοντας ότι στοχεύει σε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 3%-4% για την οικονομία των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.

 Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν «έχει κάνει καλή δουλειά», κι ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα λάβει μέτρα για να προετοιμάσει την οικονομία για την αύξηση των επιτοκίων. Ο κ. Ρος, από την πλευρά του, εξήγγειλε αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, απορρίπτοντας ωστόσο τον όρο «προστατευτισμός» ως «μη εποικοδομητικό». «Υπάρχει το εμπόριο, το εύλογο εμπόριο και το ανόητο εμπόριο. Εχουμε κάνει πολύ ανόητο εμπόριο», είπε.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα «απομακρυνθεί» από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες για να επικεντρωθεί στην άσκηση των προεδρικών του καθηκόντων, χωρίς να υπάρχουν σκιές σύγκρουσης συμφερόντων, επιμένοντας πάντως ότι δεν είχε νομική υποχρέωση για κάτι τέτοιο.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία