BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η DG AGRI στο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού

Με θέμα τα αειφόρα τρόφιμα συμμετέχει φέτος η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Κομισιόν.

Η DG AGRI στο Διεθνές Αγροτικό Σαλόνι του Παρισιού

1
0
Από τις 25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια διεθνή έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, γνωστή και ως το Διεθνές Σαλόνι Γεωργίας (SIA). Η έκθεση θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles στο Παρίσι

Στην έκθεση SIA παραβρίσκονται κάθε χρόνο 700.000 επισκέπτες. Εκτός από αγρότες, λαμβάνουν μέρος και εξειδικευμένοι τεχνικοί και πολιτικοί εμπειρογνώμονες.

Η Γενική Διεύθυνση Γεωργία και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI) της Κομισιόν θα συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο και το θέμα της θα είναι: «από το αγρόκτημα στο πιρούνι, αειφόρα τρόφιμα για το μέλλον». Χάρη σε εκπαιδευτικά κινούμενα σχέδια, το περίπτερο θα απεικονίζεται η προστιθέμενη αξία της ΕΕ για την εξασφάλιση της βιώσιμης παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Επιπλέον, στο περίπτερο θα υπάρχει θεματολογία και από άλλες γενικές διευθύνσεις της Κομισιόν όπως από τους τομείς της αλιείας (MARE), του περιβάλλοντος (ENV), της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης (RTD), δράσης για το κλίμα (CLIMA) και για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (EASME)

Τέλος, στο περίπτερο της  DG AGRI θα τονιστεί για άλλη μια φορά ότι ο τομέας των αγροτικών ειδών διατροφής της ΕΕ είναι ένας βασικός παράγοντας της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς παρέχει 44 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά μήκος της αλυσίδας τροφίμων και αποδεικνύεται ότι είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε ορισμένες περιοχές, με τη βοήθεια των επενδύσεων της ΕΕ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία