BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έφυγε ο Μπεουλίν, πυλώνας για τους Γάλλους αγρότες

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλίκια 58 ετών, ο πρόεδρος της γαλλικής αγροτικής ένωσης FNSEA Ξαβιέ Μπεουλίν. Τον ξαφνικό θάνατο από καρδιακή προσβολή του Μπεουλίν, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2010 της FNSEA, ανακοίνωσε η ίδια η οργάνωση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Έφυγε ο Μπεουλίν, πυλώνας για τους Γάλλους αγρότες

0
0
«Για πρώτη φορά από το 2010, οπότε και εκλέχθηκε πρόεδρος της FNSEA, δεν θα συνοδέψει τους πολιτικούς στο πέρασμά τους από το Διεθνές Σαλόνι Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SIA) που θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Επίσης, εν μέσω του έτους εκλογών που διανύει η χώρα, ο ίδιος επιθυμούσε από τους υποψηφίους να υποβάλλουν προτάσεις για την FNSEA και να δεσμευτούν για μέτρα υπέρ των αγροτών», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε σχετικό δημοσίευμα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.  

Από τον πολιτικό τομέα οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση του θανάτου του κορυφαίου Γάλλου αγροτοσυνδικαλιστή ήταν πολλές, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των υποψηφίων για την προεδρία Φρανσουά Φιγιόν, Μπενούα Χαμόν, Εμανουέλ Μακρόν και Μανουέλ Βαλς, Φρανσουά Μπαϊρού και από το Εθνικό Μέτωπο. Κυβερνητικά στελέχη μίλησαν επίσης, όπως η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Πρόκειται για «μια μεγάλη απώλεια για τη Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ, απεύθυνε αποχαιρετισμό σ’ «έναν πυλώνα του γαλλικού αγροτικού συνδικαλισμού» και ανέφερε ότι σεβόταν «την ενασχόλησή του με το συνδικαλισμό και τη δέσμευση του στη γεωργία γενικότερα»

Για τον υπουργό Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, ο  Ξαβιέ Μπεουλίν ήταν «μια μεγάλη μορφή του γαλλικού αγροτικού συνδικαλισμού, ήταν  στην κορυφή της FNSEA και ένας σημαντικός παίκτης για τον κοινωνικό διάλογο». Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός περιβάλλοντος, ανέφερε στο λογαρισμό της στο Twitter ότι «ο διάλογος για την αγρο-οικολογία ήταν πραγματικά εποικοδομητικός με τον Ξαβιέ Μπεουλίν»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Μπερνάρντ Καζνέβ, «ο θάνατός του είναι ένα σοκ για όλους. Ο Ξαβιέ Μπεουλίν ήταν ένας αφοσιωμένος αγρότης, ένας ισχυρός υποστηρικτής της γεωργίας και των αγροτών, ένας απαιτητικός συνομιλητής, που πάντα αναζητούσε λύσεις για το μέλλον για έναν τομέα του οποίου το μέλλον πίστευε»
Το μήνυμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, για τον αιφνίδιο θάνατο του Μπεουλίν στο Twitter ότι το εξής: «ένας άνθρωπος με πεποιθήσεις και δεσμεύσεις, [που] ενσάρκωσε τη γαλλική γεωργία. Η Δημοκρατία έχασε ένανς από πιστούς υπηρέτες της»



Μήνυμα για το θάνατο του Γάλλου αγροτοσυνδικαλιστή έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν και το συνόδεψε με σχετική φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους: «Σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση του πρόωρου θανάτου του προέδρου της FNSEA, Ξαβιέ Μπεουλίν, ενός πολύ αποτελεσματικού υπερασπιστή των Γάλλων αγροτών. Αναπαύσου εν ειρήνη»

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μπεουλίν είχε εκδόσει τον περασμένο Ιανουάριο ένα βιβλίο με τον τίτλο: «Η γεωργία μας είναι σε κίνδυνο» (Notre agriculture est en danger), το οποίο συνέγραψε μαζί με το Γάλλο δημοσιογράφο Γιαννίκ Λε Μπορντονέ. Ήταν μια ευκαιρία για να πει την ιστορία του. Δεν ξεχνούσε τις ρίζες του ως αγρότης, όταν στα 17 του διέκοψε τις σπουδές του για να αναλάβει ως ο μεγαλύτερος από 4 παιδιά το οικογενειακό αγρόκτημα στο Λουαρέ, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Ένα μικρό αγρόκτημα που μετεξέλιξε σε μια αγροτική εκμετάλλευση 5.000 στρεμμάτων και με τον ίδιο να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερος αγροτοεπιχειρηματίες της χώρας

(Με πληροφορίες από τη lemonde.fr)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία