BACK TO
TOP
Πολιτικές

Περιορισμούς στην αλίευση μπακαλιάρου έβγαλε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Για τα συνολικά επιτρεπόμενα αλιεύματα (TAC) και τις εθνικές ποσοστώσεις του επόμενου έτους για τα δέκα εμπορικά σημαντικότερα αλιευτικά αποθέματα στη Βαλτική Θάλασσα συμφώνησε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας που συνήλθε στο Λουξεμβούργο στις 9 Οκτωβρίου 2017.

Περιορισμούς στην αλίευση μπακαλιάρου έβγαλε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

2
0

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής που βασίζεται στις επιστημονικές συμβουλές του ICES, η συμφωνία περιλαμβάνει επέκταση έως το 2018 των μέτρων διαχείρισης που ισχύουν για την αλίευση του μπακαλιάρου της Βαλτικής και αύξηση των αλιευμάτων για την κεντρική ρέγγα (+ 20%) και την παπαλίνα (+ 1%). Για τα υπόλοιπα αποθέματα, οι υπουργοί αποφάσισαν τη μείωση της ρέγγας της Ρίγας (-7%), του σολομού στον Κόλπο της Φινλανδίας (-5%), του βασικού σολομού μπαϊζίν (-5%), του ανατολικού μπακαλιάρου (-8% (-40%), τη δυτική ρέγγα (-39%) και την ευρωπαϊκή χωματίδα (-10%).

Οι συμφωνηθείσες ποσότητες λαμβάνουν υπόψη τη δέσμευση για τους στόχους της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης της μέγιστης βιώσιμης απόδοσης (ΜΒΑ), των αρχών του πολυετούς σχεδίου διαχείρισης για τη Βαλτική Θάλασσα και των επιστημονικών συμβουλών, από το Διεθνές Συμβούλιο για την Εξερεύνηση της Θάλασσας (ICES).

Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης να αναβάλουν τις συζητήσεις σχετικά με τα μέτρα για την αλιεία χελιών χελιών σε μεταγενέστερο στάδιο προκειμένου να συζητήσουν μια πανευρωπαϊκή στρατηγική για την εξασφάλιση της προστασίας και της βιώσιμης χρήσης του αποθέματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία