BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κορυφαίο trade το 2018 η ισοτιμία ευρώ/γεν λέει η Goldman Sachs

Γερή ανάπτυξη, υποτονικό δολάριο - αυτό ήταν το "θέμα" στις αγορές συναλλάγματος στο β' εξάμηνο του 2017, όπως σημειώνει η Goldman Sachs σε νέο της report, τονίζοντας πως αναμένει πως κάπως έτσι θα κινηθεί και το 2018.

Κορυφαίο trade το 2018 η ισοτιμία ευρώ/γεν λέει η Goldman Sachs

1
0

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, το δολάριο είχε ένα αδύναμο φίνις το 2017 και μια κακή αρχή το νέο έτος. Αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι αναμφισβήτητα η απόδοση του αμερικάνικου νομίσματος από τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε, η Fed έχει αυξήσει ξανά τα επιτόκια και ξεκίνησε την διαδικασία συρρίκνωσης του ισολογισμού της, η φορολογική μεταρρύθμιση από αβέβαιη και φιλόδοξη πολική εξελίχθηκε σε γεγονός και η αμερικανική οικονομία έτρεξε με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%-4%.

Ωστόσο, παρά τα ισχυρά μακροοικονομικά νέα, το εμπορικά σταθμισμένο δολάριο ουσιαστικά κινήθηκε προς τα πλάγια. Η Goldman Sachs αναμένει το 2018 το δολάριο να έχει την ίδια τύχη σε ένα παρόμοιο σκηνικό: σταθερή ανάπτυξη στις ΗΠΑ, συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed, αλλά ένα δολάριο που κινείται επίπεδα και προς τα κάτω έναντι των περισσότερων ισοτιμιών.

Για την Goldman το κορυφαίο trade στην αγορά συναλλάγματος για το 2018, ειδικά στο περιβάλλον του G4,  είναι οι long θέσεις στην ισοτιμία ευρώ/γεν. Όπως σημειώνει, το ενιαίο νόμισμα έφθασε γρήγορα στον (ίσως υπερβολικά συντηρητικό) στόχο του 1,20 έναντι του δολαρίου που είχε θέσει η τράπεζα, και έτσι οι πιθανότητες γέρνουν σημαντικά προς περαιτέρω άνοδο στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν θα πρέπει να αγνοηθούν οι επερχόμενες γενικές εκλογές στην Ιταλία - προγραμματισμένες για την Κυριακή 4 Μαρτίου – οι οποίες πιθανώς να προσθέσουν  δίκαια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα για τα ευρωπαϊκά assets, συμπεριλαμβανομένου του ενιαίου νομίσματος. Σε αυτό το σημείο, το risk premium των εκλογών φαίνεται να κτίζεται ήδη στα ιταλικά spreads, αλλά όχι γενικότερα στην αγορά ομολόγων, με την G.S να συνεχίζει να εκτιμά ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μια ευρεία και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού.

Παρ 'όλα αυτά, η εκλογική αβεβαιότητα μπορεί να περιορίσει την άνοδο του ευρώ βραχυπρόθεσμα, οπότε η G.S δεν αυξάνει ακόμη την πρόβλεψή της για το ευρώ/δολάριο για το σύνολο του 2018.

Αντίθετα, οι θέσεις short στο γεν και long στο ευρώ/γεν θα μπορούσαν σύντομα να αρχίσουν να αποδίδουν  καθώς η Fed κινείται προς νέα αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο και τα πραγματικά επιτόκια στις ΗΠΑ κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, και η BOJ παραμένει σταθερή στη δέσμευση της για αρνητικά επιτόκια και  έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων.

Πηγή: capital.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία