BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, το δεύτερο ψηλότερο κτήριο του κόσμου

Το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επισκιάζει όλους τους ουρανοξύστες του πλανήτη, καθώς με ύψος 828 μέτρα είναι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου. Ποιο είναι όμως το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της Γης;

Το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, το δεύτερο ψηλότερο κτήριο του κόσμου

3
0

Πρόκειται για τον Πύργο της Σαγκάης (Shanghai Tower), ο οποίος είναι κατασκευασμένος στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, αποτελώντας το ψηλότερο κτήριο της χώρας.

Έχει ύψος 632 μέτρα και διαθέτει 127 ορόφους, στους οποίους στεγάζονται γραφεία, κατοικίες, καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώροι αναψυχής, σύμφωνα με τον ιστότοπο Designboom.

Βρίσκεται, δε, ανάμεσα σε δύο ακόμη ουρανοξύστες, τον Πύργο Τζιν Μάο και το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο Σαγκάης.

Σχεδιάστηκε από την εταιρεία Gensler και ανήκει σε μια κοινοπραξία κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, με την κατασκευή του να ξεκινά το 2008 και το εξωτερικό του πύργου να ολοκληρώνεται το 2015.

Ο πύργος διαθέτει εννέα κατακόρυφες ζώνες 12 έως 15 ορόφων, οι οποίες περικλείονται σε γυάλινο, κωνικό κέλυφος, σχεδιασμένο να αντέχει τους ανέμους των τυφώνων.

Επιπλέον, διαθέτει τρεις ανελκυστήρες «εξπρές», οι οποίοι «τρέχουν» με ταχύτητα περίπου 65 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Designboom.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του κτηρίου, αντί των πάρκων που διασκορπίζονται οριζόντια σε όλη τη Σαγκάη, ο ουρανοξύστης παρέχει στους πολίτες χώρους οι οποίοι «στοιβάζονται» κάθετα.

Εξάλλου, 270 ανεμογεννήτριες στο εξωτερικό του κτηρίου τροφοδοτούν τον εξωτερικό φωτισμό, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία