BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νέες συμφωνίες με Κίνα ψάχνει η ΕΕ στα αγροτικά

H περαιτέρω διεύρυνση του εμπορίου ανάμεσα σε Ευρώπη-Κίνα με έμφαση στα προϊόντα βιολογικής γεωργίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο του11ου συνέδριου αγροτικών αντιπροσώπων των δύο μερών, από τις 16 μέχρι τις 18 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Νέες συμφωνίες με Κίνα ψάχνει η ΕΕ στα αγροτικά

4
0

Τόσο η Ε.Ε όσο κι η Κίνα αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με τον σχηματισμό της μελλοντικής τους πολιτικής, ενώ παράλληλα στοχεύουν στον εντοπισμό κινήτρων που θα ωθήσουν  νέους ανθρώπους στην αγροτική παραγωγή.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων αγροτών βρίσκεται από σήμερα (16/4/2018) στην τελευταία του φάση, με την άφιξη της πρώτης ομάδας νεαρών Κινέζων αγροτών στους ευρωπαϊκούς προορισμούς υποδοχής τους. Οι αντίστοιχες ομάδες Ευρωπαίων αγροτών έχουν ήδη επισκεφθεί την Κίνα και ενημερώσει για τις εκεί εμπειρίες τους.

Η κινεζική αγορά αγροτικών προϊόντων συνιστά μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και ακολουθεί αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Μοχλός αυτής της ανάπτυξης αποτελεί η συνεχώς αυξανόμενη κινεζική  μεσαία τάξη, η οποία μέσω του τουρισμού έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο ευρωπαϊκό φαγητό. Η Ε.Ε αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό εισαγωγής γεωργικών προϊόντων για την Κίνα μετά τις ΗΠΑ. Πολλά τρόφιμα που παράγονται στην Ευρώπη όπως κρασί, χοιρινό κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκουν  τον δρόμο τους για τις κινεζικές αγορές, με τα τελευταία να αγγίζουν ένα ρεκόρ εξαγωγής που φτάνει το 30% για το 2017.

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος για θέματα γεωργίας κοινοτικός επίτροπος, Φιλ Χόγκαν, θα επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο του 2018 μαζί με μια ομάδα εκπροσώπων από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η δημιουργία επαφών μεταξύ ευρωπαϊκών και κινεζικών εταιρειών του χώρου υπό το πρίσμα της σύναψης νέων συμφωνιών. Στόχος είναι και η περεταίρω προώθηση των ήδη υφιστάμενων ευρωπαϊκής προέλευσης γεωργικών προϊόντων στην κινεζική αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία