BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το Brexit μπορεί να μην επηρεάσει την ΚΑΠ

Ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ θα βρει μια ΕΕ χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η αποχώρηση της χώρας είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2019 ενώ η μεταβατική περίοδος ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΑΠ θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021 και αυτήν την στιγμή η διαχείριση του κενού του ΗΒ αποτελεί μια νέα πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit μπορεί να μην επηρεάσει την ΚΑΠ

1
0

Αυτό αναφέρει ο ευρωβουλευτής Χέρμπερτ Ντόρφμαν, συντάκτης μιας έκθεσης για την ΚΑΠ, στην οποία τονίζει την ανάγκη της νέας πολιτικής να καλύψει το κόστος του Brexit χωρίς αυτό να επηρεάσει τους αγρότες. Ειδικότερα ο κ. Ντόρφμαν υποστήριξε: «Στην έκθεσή μου ζητάω την εξασφάλιση των ίδιων πόρων που διαθέτουμε και σήμερα γιατί θεωρώ πως είναι άδικο να υποχρεώσουμε τους αγρότες να πληρώσουν εκείνοι για τα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν από το Brexit».

Μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής από το Νότιο Τιρόλο αναφέρθηκε και σε μια σειρά από νέες προκλήσεις που αφορούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς σε ζητήματα καινοτομίας και βιωσιμότητας, εξηγώντας: «Η βιωσιμότητα της παραγωγής είναι ένα από τα επίσης σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος κινήσεις».

Ο κ. Ντόρφμαν εξέφρασε τέλος και την αισιοδοξία του πως η ΚΑΠ θα ψηφιστεί στις 17 Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επεξεργαζόμαστε περίπου 1.300 τροποποιήσεις σε αυτήν έκθεση, οπότε αυτήν την στιγμή προσπαθώ να βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μου ώστε να έλθουμε σε μια συμφωνία. Στόχος είναι να καταφέρουμε την ψήφισή της στις 17 Μαΐου».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία