BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Τραμπ πρότεινε έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ

Κινήσεις αποσταθεροποίησης της ΕΕ φαίνεται ότι κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λέγεται πως πρότεινε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμμάνουελ Μακρόν, σε συνάντηση που είχαν οι δυο άντρες στις 24 Απριλίου, να αποχωρήσει η χώρα του από την ΕΕ, με αντάλλαγμα μια συμφέρουσα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ πρότεινε έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ

0
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας Washington Post την Πέμπτη 28 Ιουνίου, ο πρόεδρος Τραμπ στην συνάντηση που είχε με τον γάλλο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο του ανέφερε «Γιατί δεν φεύγετε από την ΕΕ;», αμέσως μετά του προσέφερε μια διμερή εμπορική συμφωνία με «καλύτερους όρους από αυτούς που η ΕΕ παίρνει συνολικά από τις ΗΠΑ». Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος Τραμπ σχολίασε στον κ. Μακρόν ότι «η ΕΕ είναι  χειρότερη από την Κίνα στο εμπόριο».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο δεν το διέψευσε. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έρχονται εν μέσω φόβων για τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο που φουντώνει έπειτα από την απόφαση της ΕΕ να απαντήσει με δασμούς 2,8 δις ευρώ στους δασμούς που επέβαλαν τον Μάρτιο οι ΗΠΑ σε ΕΕ, Καναδά και Μεξικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τραμπ ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία δήλωνε αντίθετος με τις συλλογικές εμπορικές συμφωνίες και τασσόταν υπέρμαχος των διακρατικών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία