BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ακραία ξηρασία πλήττει περιοχές της Αυστραλίας

Εκτός της Ευρώπης και την Αυστραλία πλήττει η ξηρασία αφού σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ακραία ξηρασία πλήττει περιοχές της Αυστραλίας

3
0
Μάλιστα από τη Νέα Νότια Ουαλία προέρχεται σχεδόν το ένα τέταρτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας και σήμερα οι αξιωματούχοι κήρυξαν «το 100%» της πολιτείας «σε κατάσταση ξηρασίας».

Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, αλλά και η περιφερειακή κυβέρνηση της πολιτείας έχουν προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση 576 εκ. δολαρίων Αυστραλίας (368 εκ. ευρώ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας.

Η νότια Αυστραλία έζησε το δεύτερο πιο ξηρό φθινόπωρο της από τότε που τηρούνται αρχεία, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τις βροχοπτώσεις να είναι κατά 57 χιλιοστά κάτω του μέσου όρου.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν περιορίζεται στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς περισσότερο από το μισό της γειτονικής πολιτείας του Κουίνσλαντ επίσης βρίσκεται σε κατάσταση ξηρασίας. Μέρη της πολιτείας Βικτόρια και της Νότιας Αυστραλίας επίσης αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ξηρές συνθήκες.

Την Κυριακή ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ προειδοποίησε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε «χώρα ξηρασίας».

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους, ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις νερού, ενώ επισημαίνουν ότι δεν είναι σε θέση να ταΐσουν τα ζώα τους.

Μάλιστα πολλοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα ζώα τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία