BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ευρω-κονδύλια 199 εκατ. για τις ζωονόσους

Συνολικά 127 προγράμματα έχουν επιλεγεί προς χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την επόμενη χρονιά.

Ευρω-κονδύλια 199 εκατ. για τις ζωονόσους

0
0

Πάνω από 199 εκατομμύρια ευρώ προορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατεθούν στα προγράμματα καταπολέμησης ασθενειών των ζώντων ζώων. Συγκεκριμένα τα κονδύλια αυτά αφορούν την εξάλειψη, τον έλεγχο και την παρακολούθηση ζωικών ασθενειών με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας της υγείας των ανθρώπων και των ζώων το 2013.

Συνολικά 137 προγράμματα έχουν επιλεγεί προς χρηματοδότηση από την ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ζωονόσων σε ανθρώπους και ζώα καθώς επίσης και στο εμπόριο.

Τα επιλεγμένα προγράμματα θα εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση ως ακολούθως: φυματίωση των βοοειδών (περίπου 71 εκατ. ευρώ), μεταδοτική σπογγώδης εγγεφαλοπάθεια (περίπου 54 εκατ. ευρώ), βρουκέλλωση των βοοειδών (7,4 εκατ.), λύσσα (25 εκατ. ), καταρροϊκός πυρετός του προβάτου (1,5 εκατ. ), πανώλη των χοίρων (2,5 εκατ.) σαλμονέλωση (16,6 εκατ.), γρίπη των πτηνών (2,6 εκατ.) και αφρικανική πανώλη των χοίρων στη Σαρδηνία (1,4 εκατ. ευρώ).

Η κατανομή της χρηματοδότησης θα ενισχύσει τις εθνικές αρχές στον έλεγχο και την εξάλειψη αυτών των ασθενειών καθώς επίσης και την χρηματοδότηση των εμβολιασμών και την εκτέλεση προγραμμάτων επιτήρησης με στόχο την ανίχνευση πρώιμων κρουσμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία