BACK TO
TOP

Πολιτισμός

dasoi-klimatikh-allagh

Σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, ξηρασία, καύσωνες, άνοδος της στάθμης του νερού, λιώσιμο πάγων… πολλές και σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

georgikh-sxolh

Ένα πανηγύρι χαράς, μία μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 (10:00 – 16:00) στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 120 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος.

touristes-xania-kriti

Με υψηλό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του vouchers.gov.gr.

optimized-fete-du-citron-menton-c2a9-ville-de-menton-8

Στη μικρή πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας ελάχιστοι πλέον είναι οι αγρότες που καλλιεργούν την συγκεκριμένη ποικιλία λεμονιών. Ενώ η πόλη είναι παγκοσμίως γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας λεμόνια της και το εντυπωσιακό Φεστιβάλ Λεμονιού που φιλοξενεί κάθε χρόνο, ο αριθμός των αγροτών που ασχολούνται με αυτήν την ποικιλία μειώνεται συνεχώς.

total-solar-eclipse

Η ολική έκλειψη ηλίου που συνέβη την Δεύτερα 8 Απριλίου και ήταν ορατή από τις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό ως τις ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό, δημιουργώντας εντυπωσιακές, σπάνιες και άκρως καθηλωτικές εικόνες.

ksirasia-kosmos-record

Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες ήταν οι πιο θερμοί που έχουν καταγραφτεί ποτέ στον πλανήτη, καταγράφοντας, 1,58° Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία του 19ο αιώνα, προτού αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες της καύσης ορυκτών καυσίμων, της αποψίλωσης των δασών, της εντατικοποίησης της γεωργίας, όλων αυτών που αποτελούν τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής.

delphi-economic-forum__

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στις 10-13 Απριλίου, με μια θεματική αφιερωμένη στους θεμελιώδεις τομείς της ανθρώπινης ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα και τις πρώτες ύλες. Η διαχείριση του ορυκτού πλούτου και η μεταμόρφωση της αγροτικής παραγωγής αναμένεται να αποτελέσουν κομβικούς μετασχηματιστικούς παράγοντες του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

oinotourismos-avgenakis-rapth

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας, του τουρισμού και πρόθεση της ηγεσίας του είναι να ενισχύσει τους παραγωγούς του τόπου μας δημιουργώντας νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας και αύξησης του εισοδήματός τους, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης προς την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη με την οποία είχε συνεργασία, προκειμένου να αναδειχθούν μοναδικοί προορισμοί της χώρας μας με σημαντική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.

kerasies-pirerias

Να ...μιλήσουν για το φαινόμενο των ανθισμένων κερασιών στην Πιερία μέσα από τις φωτογραφίες τους και να μεταφέρουν έτσι τη μαγεία τους, καλεί το διήμερο 13-14 Απριλίου ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους αλλά και όλους όσοι απλώς αγαπούν τη φύση, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί σε συνεργασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο των Ανθισμένων Διαδρομών-Λευκάδος Χερν του ΕΟΤ.

skynews-mosquito-insect_6274603

Με τις θερμοκρασίες στα ύψη τα τσιμπήματα άρχισαν νωρίς και οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και του δάγκειου πυρετού.

avgenakis-sunanthsh-agrotiko-sunetairismo-athinwn

Την ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου της ανθοκομίας μέσο της σύστασης Διεπαγγελματικής Ανθέων επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών.

pella-kerasies

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, σας προσκαλεί σε μία δράση υγείας, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (Τμήμα Τουρισμού), με επίκεντρο τις ανθισμένες κερασιές στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Έδεσσας.

petalouda

Μπορεί οι πεταλούδες πάντα να πετούν, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς κάποια είδη στη Μεγάλη Βρετανία έχουν πάψει να «χορεύουν» στον ουρανό επιδεικνύοντας τα πανέμορφα, πολύχρωμα φτερά τους, αφού η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή επιδρά στον πληθυσμό τους.

forest-polution

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για τα μικροπλαστικά και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία μας. Ωστόσο τα έχουμε συνδέσει κατά κύριο λόγο με τις θάλασσες και τους ωκεανούς όπου συσσωρεύονται σε τεράστιες ποσότητες.

lalades

Κάθε άνοιξη, το νησί της Χίου ντύνεται στα πιο χρωματιστά του, γεμίζοντας από υπέροχες ευωδίες, δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ενίοτε το αποκαλούν και με το επίθετο «Μυροβόλος». Κάθε Μάρτιο και Απρίλη το νησί του ανατολικού Αιγαίου προσφέρει ένα από τα πιο εκθαμβωτικά θεάματα, καθώς οι λαλάδες είναι το βασικότερο ανθισμένο είδος που συναντά κανείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία