BACK TO
TOP
Δρώμενα

Δεν «βλέπει» κλείσιμο των Τεμπών ο Τσαυτάρης

Αισιόδοξος πως οι κτηνοτρόφοι θα κατανοήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και την όσο το δυνατό ταχύτερη πληρωμή της οικονομικής στήριξης που δικαιούνται και δεν θα κάνουν πράξη την απειλή τους να κλείσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν «βλέπει» κλείσιμο των Τεμπών ο Τσαυτάρης

0
0

Με δηλώσεις του νωρίτερα το πρωί τα Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αθ. Τσαυτάρης επανάλαβε ότι εντός του Νοεμβρίου οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης, ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ σχετικά με το θέμα που αφορά την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, σημείωσε ότι συνεργεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί με τους κτηνοτρόφους, πραγματοποιούν ήδη ελέγχους στους Νομούς της χώρας, έτσι ώστε «ακόμα και οι λίγοι που δεν πήραν προκαταβολές, όταν λίγες μέρες πριν δώσαμε πλέον του 1 δισ. ευρώ, να τα πάρουν μετά τη λήξη του Νοεμβρίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και αυτοί οι έλεγχοι»

Ανέφερε ακόμη ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού που δικαιούνται για το συγκεκριμένο θέμα, θα το λάβουν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και θύμισε πως πέρυσι είχε δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Για το θέμα της ευλογιάς, εξάλλου, ο κ. Τσαυτάρης προσδιόρισε ως πηγή της προέλευσής της την Τουρκία και τη Νότια Βουλγαρία και τόνισε ότι «πήραμε γρήγορα αρκετούς κτηνιάτρους ώστε να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημα στη ρίζα του»

Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδε

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν με αφορμή την επίσημη έναρξη, για τη Βόρεια Ελλάδα, του προγράμματος για τη διάθεση δωρεάν τροφίμων σε ευπαθείς  ομάδες. Η αρχή έγινε με τη διανομή μακαρονιών, κασεριού και γραβιέρας, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η διανομή ελαιολάδου και φέτας

Παράλληλα, το υπουργείο θα ξεκινήσει να διανέμει φρέσκα φρούτα και γάλα στα σχολεία της χώρας, αρχής γενομένης από την άλλη εβδομάδα με την  παροχή γάλακτος στα σχολεία της Ελευσίνας, ενώ στα σχέδιά του είναι να προωθηθεί και το γιαούρτι στους  μαθητικούς χώρους, ώστε «να μάθουν τα παιδιά να τρώνε με υγιεινό τρόπο από τις νεαρές ηλικίες και έτσι να αντιμετωπιστεί και η παιδική παχυσαρκία»

Όσον αφορά ειδικότερα στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ο υπουργός τόνισε ότι είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, και αφορά 1 εκατ. δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, ενώ η λίστα των δικαιούχων πάει στο υπουργείο Οικονομίας και ελέγχεται από το πρόγραμμα Taxisnet, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις «μαϊμού»
Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη στη νέα περίοδο η δράση θα πραγματοποιηθεί με κονδύλι τριπλασιασμένο σε ευρωπαϊκή κλίμακα και «πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να το επεκτείνουμε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία