BACK TO
TOP
Δρώμενα

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ξεκινά ο Σεπτέμβρης

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας 1η Σεπτεμβρίου στα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ξεκινά ο Σεπτέμβρης

0
1

Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα είναι νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα παραμείνουν στη δυτική Μακεδονία.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα  πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 02/09/2014
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χωρά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα Βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για 03/09/2014

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-09-2014 21:19margarita

Τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη είναι ευπρόσδεκτα αρκεί να μην δημιουργήσει προβλήματα τυχόν πτώση χαλαζιού στους αγρότες για ακόμη μία φορά φέτος. Τις εποχές είναι όμορφο να τις ζούμε με τα χαρακτηριστικά που όλοι εμείς στη Μεσόγειο ξέρουμε, δεν συμφωνείτε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία