BACK TO
TOP
Δρώμενα

Επίσημη πρώτη για το νέο υποκατάστημα του ΟΓΑ στην Κοζάνη

Το νέο Περιφερειακό Υποκατάστημα Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, εγκαινίασε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΟΓΑ, παρουσία του Διοικητή και Υποδιοικητή του ΟΓΑ κ.κ. Ξενοφώντα Βεργίνη και Κανέλλου Τούντα αλλά και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού.

Επίσημη πρώτη για το νέο υποκατάστημα του ΟΓΑ στην Κοζάνη

0
0
Η τέλεση του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο.  Στα εγκαίνια παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους:  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καναβός Κωνσταντίνος, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο  Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων και Βελβεντού κ. Θανάσης Κωσματόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτζόγλου, Ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Μακεδονίας Στρατηγός κ. Γιώργος Καραίτσης. Τα εγκαίνια του νέου Υποκαταστήματος  τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές: του Νομού Κοζάνης κα. Ευγενία Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ),  του Νομού Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης (Ν.Δ.), του Νομού Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου (Ν.Δ.), του Νομού Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης (Ν.Δ.), και κ. Γιώργος Κασαπίδης (Ανεξάρτητος βουλευτής)

Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε  ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος επεσήμανε «το σημαντικό έργο που παράγει η Διοίκηση στον εκσυγχρονισμό των δομών του Οργανισμού και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους». Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, στο γραπτό μήνυμα χαιρετισμού επεσήμανε «την σπουδαιότητα του Αγροτικού τομέα για μια γρήγορη και ασφαλή έξοδο από την κρίση», ενώ ο  Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης απέστειλε επιστολή στην οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων  ότι «οι προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΓΑ υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής και την στήριξη του έλληνα αγρότη»

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στον τέως Υποδιοικητή του ΟΓΑ κ. Τζελέπη,  για τις προσπάθειες που κατέβαλε προς των εκσυγχρονισμό του Οργανισμού. Ο κ. Βεργίνης τόνισε την σπουδαιότητα του υποκαταστήματος της Κοζάνης, σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, που θα εξυπηρετεί τους εξής 4 νομούς, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, σε θέματα ασφάλισης, οικογενειακών επιδομάτων, εξόδων κηδείας και επιδομάτων μητρότητας.». Ζήτησε επίσης, την αρωγή των τοπικών φορέων και των βουλευτών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νέου υποκαταστήματος, σημειώνοντας ότι «κάθε αρχή και δύσκολη». Στην συνέχεια ο Διοικητής τόνισε ότι «στόχος μας είναι να στελεχωθεί  και με άλλους υπαλλήλους το Υποκατάστημα στην Κοζάνη, το οποίο θα επιτευχθεί με την έγκριση του νέου Οργανογράμματος του ΟΓΑ και την προβλεπόμενη πρόσληψη προσωπικού μέχρι τον αριθμό των 599 υπαλλήλων, κάτι που θα σηματοδοτήσει την εξέλιξη του Υποκαταστήματος Κοζάνης σε Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας». Επίσης, ο κ. Βεργίνης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των δομών του Οργανισμού, αναφέροντας ως παραδείγματα την λειτουργία του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και την μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των υποθέσεων που αφορούν τον ΟΓΑ». Επίσης, ο κ. Βεργίνης παρουσίασε αρωγό στην προσπάθεια αυτή το νέο Υποδιοικητή κ. Κανέλλο Τούντα, ο οποίος με την σειρά του τόνισε ότι «απαιτείται συλλογική προσπάθεια για την επιτυχή λειτουργία του Υποκαταστήματος με περαιτέρω στελέχωση του. Η συνεργασία με τον Διοικητή του ΟΓΑ θα είναι σίγουρα αποτελεσματική»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία