BACK TO
TOP
Δρώμενα

Φωτιά στη Μεσογείων από τις κινητοποιήσεις των Ρομά

Στις φλόγες παραδόθηκε η Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, μετά τον ξεσηκωμό των Ρομά για την κατεδάφιση του καταυλισμού τους.

Φωτιά στη Μεσογείων από τις κινητοποιήσεις των Ρομά

0
0
Η μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν και άναψαν από το βράδυ της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου φωτιές. Οι διαμαρτυρόμενοι αθίγγανοι έχουν ανάψει επίσης φωτιές σε λάστιχα, καροτσάκια και κάδους ανακύκλωσης

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να γίνει με ασφαλή τρόπο.

Ο εκπρόσωπος των Ρομά στο Χαλάνδρι, κ. Καλαμιώτης, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" τόνισε ότι το γκρέμισμα των παραγκών δεν είναι ένα σωστό μέτρο. "Δεν πρέπει η κυβέρνηση να λύνει σοβαρά προβλήματα με τον τρόπο αυτό", είπε και ανέφερε ότι εάν οι αρχές είχαν εκμεταλλευτεί τα κονδύλια της ΕΕ για τους Ρομά θα είχε επιλυθεί το πρόβλημα της μετεγκατάστασής τους

Το ιστορικό της μετεγκατάστασης των ΡομάΗ απόφαση να κατεδαφιστούν τα σπίτια των Ρομά ελήφθη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στις 8 Νοεμβρίου 2013, παρά τα ασφαλιστικά μέτρα της UNHRC (προσωρινά μέτρα). Η διαταγή του Μάιου 2013 προς τις ελληνικές αρχές ζητούσε τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της απώλειας στέγης οικογενειών Ρομά, ενώ μια ανακοίνωση σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στέγης της κοινότητας εξετάζεται από την Επιτροπή. Η εντολή αυτή επιβεβαιώθηκε από το UNHRC τον Αύγουστο του 2013 και τον Φεβρουάριο του 2014. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), οι οποίοι παρέχουν νομική βοήθεια σε οικογένειες Ρομά, η απόφαση επιδόθηκε στους Ρομά στις 10 Ιανουαρίου 2014.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία