BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ένας τρίγωνος πύργος στην Πόλη του Φωτός

Πριν από 41 χρόνια το 1973 εγκαινιάστηκε ο τελευταίος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο Παρίσι. Ο λόγος για τον Πύργος της Μονπάρνας, ο οποίος θεωρήθηκε ένα αδιάφορο και σκοτεινό κτίριο 59 ορόφων. Οι Αρχές της πόλης είχαν αποφασίσει έπειτα από αυτό να απαγορεύσουν δια παντός την κατασκευή νέων ουρανοξυστών, σεβόμενη την αρχιτεκτονική του τοπίου. Τώρα όμως, τέσσερις δεκαετίες αργότερα το Παρίσι φλερτάρει και πάλι με την ιδέα ενός νέου ουρανοξύστη.

Ένας τρίγωνος πύργος στην Πόλη του Φωτός

1
0
Πρόκειται για έναν τριγωνικό γυάλινο πύργο 42 ορόφων που σχεδίασαν Ελβετοί αρχιτέκτονες Ζακ Χέρζογκ και Πιερ ντε Μερόν –στη νοτιοδυτική γωνιά της πόλης

Οι αρχές στο Παρίσι ευελπιστούν, ότι τα πολυτελή γραφεία του νέου τρίγωνου πύργου θα προσελκύσουν νέες εταιρίες
Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν 5.000 εργάτες



Σταδιακά, οι Παριζιάνοι γίνονται πιο δεκτικοί σε πιο τολμηρά αρχιτεκτονικά πειράματα, όπως οι γυάλινες πυραμίδες στην αυλή του Λούβρου ή το κέντρο του Πομπιντού με τους έντονα χρωματισμένους σωλήνες στο εξωτερικό του. Όμως, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 62% των δημοτών στην Πόλη του Φωτός αντιτίθεται στην κατασκευή νέων ουρανοξυστών. Εκείνοι που θέλουν περισσότερο τον τρίγωνο πύργο είναι οι νεώτεροι σε ηλικία.

(Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία