BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σπείρα έκλεβε αγροτικά μηχανήματα στο Αγρίνιο

Αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κλοπής αγροτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου. Τα...λάφυρα των δραστών είναι κυρίως τα εργαλεία συλλογής του καρπού, όπως ελαιόπανα, τελάρα, πριόνια και οτιδήποτε άλλο αφήνουν εκτεθειμένο οι παραγωγοί, προκειμένου να συνεχίσουν την επόμενη μέρα, καθώς καθίσταται επίπονη διαδικασία η μεταφορά τους και η αποθήκευση σε ασφαλές μέρος.

Σπείρα έκλεβε αγροτικά μηχανήματα στο Αγρίνιο

3
0
Οι δράστες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν καθώς οι αγρότες- από φόβο πολλές φορές- κουκουλώνουν τα περιστατικά αλλά και η αστυνομία είναι αδύνατο να εκτελεί χρέη “security” στα αμέτρητα χωράφια. Οι ιδιοκτήτες , ωστόσο, αρχίζουν να εκδηλώνουν τη διάθεση τους να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους..

Δύο νέα περιστατικά στο φως της δημοσιότηταςΜέχρι σήμερα μόνο, στην περιοχή Ρουπακιάς, έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον δυο τέτοιες περιπτώσεις. Αμφότερες σε περιφραγμένα λιοστάσια, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Οι δράστες φαίνεται ότι πήδηξαν το φράχτη, έσυραν τα πανιά μέχρι την άκρη, τα πέταξαν έξω απ’ την περίφραξη και τα φόρτωσαν, προφανώς, σε κάποιο όχημα. Στη μία περίπτωση εκτός απ’ τα ελαιόπανα, έκλεψαν 11 άδεια τελάρα, δυο χειροπρίονα και ένα ακόμη τελάρο μισογεμισμένο με ελιές. Οι ιδιοκτήτες του ελαιώνα διαπίστωσαν νωρίς το πρωί την απώλεια, όταν πήγαν να εργαστούν.

Η συγκεκριμένη περίπτωση καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Δυστυχώς, όμως, λίγοι είναι εκείνοι που θα απευθυνθούν τελικά στις αρχές, ακόμη και σε περιπτώσεις κλοπής ακριβών γεωργικών μηχανημάτων από αποθήκες. Αυτό δεν βοηθά καθόλου τα αρμόδια όργανα να σχηματίσουν εικόνα και να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατό το φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία καλείται να εντείνει τους ελέγχους στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη αγροτικές εργασίες


www.e-ea.gr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία