BACK TO
TOP
Δρώμενα

Στο γήπεδο.. το «ΕΥΖΗΝ»

Στους αθλητικούς χώρους έδωσε το «παρών» το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στη δράση «Τρίποντο στην Υγεία» που οργάνωσε η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Στο γήπεδο.. το «ΕΥΖΗΝ»

0
0

Η δράση αυτή είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Η «Ομάδα ΕΥΖΗΝ» παρευρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον αγώνα πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών, ανάμεσα στον γηπεδούχο Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου φιλοξενήθηκαν παιδιά από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής. Στο πλαίσιο της δράσης, οι επιστήμονες του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ ευαισθητοποίησαν τους μικρούς σε ηλικία φιλάθλους στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Οι νεαροί φίλοι του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν το ύψος τους στον ειδικό καμβά που είχε στηθεί σε διαμορφωμένο χώρο στη Θύρα 2 του γηπέδου. Ταυτόχρονα, η «Ομάδα ΕΥΖΗΝ» τους παρείχε πολύτιμες συμβουλές αλλά και σχετικό ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και του δραστήριου τρόπου ζωής για την επίτευξη μιας ιδανικής ανάπτυξης. Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού συμμετείχαν ενεργά στη δράση, με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, να απευθύνει το μήνυμα: «Μάθε να τρέφεσαι σωστά και να αθλείσαι. Βάλε τρίποντο στην υγεία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το EYZHN (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το Πρόγραμμα με συγκεκριμένες ενέργειες παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και του συνόλου της κοινωνίας, παρέχοντας, μεταξύ άλλων, διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα διατροφής, ανάπτυξης και σωματικής δραστηριότητας.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, αυτή της αξιολόγησης της σωματικής διάπλασης, της φυσικής κατάστασης και των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας των μαθητών, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Άλλες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, όπως προγράμματα ενημέρωσης και παρεμβάσεις σε επίπεδο σχολείων και Δήμων, χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία