BACK TO
TOP
Δρώμενα

Θερμοκήπια και ελιές θέρισε χαλάζι στη Μεσαρά

Σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου θύελλα από χαλάζι που «θέρισε» την παραγωγή σε περιοχή της Μεσαράς Κρήτης. Η σφοδρή κακοκαιρία, σύμφωνα με τους αγρότες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Η πρωτοφανής σε σφοδρότητα χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου 15-17 λεπτά, γύρω στις 8 μ.μ. και ήταν αρκετή για να καταστρέψει τους κόπους και την παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς. Ξεκίνησε από το Καλαμάκι, για να προχωρήσει σε Καμηλάρι, Άη Γιάννη, Σίβα, Κουσέ, Τυμπάκι και τον Κόκκινο Πύργο.

Θερμοκήπια και ελιές θέρισε χαλάζι στη Μεσαρά

2
0
Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού και η χαλαζόπτωση έκανε τόσο θόρυβο που οι θαμώνες των καφενείων δεν μπορούσαν να κουβεντιάσουν μεταξύ τους αφού δεν άκουγαν ο ένας τον άλλον! Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι και την επόμενη ημέρα υπήρχε χαλάζι στρωμένο μέσα σε καλλιέργειες!

Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «θέρισε» διάφορες καλλιέργειες με κουκιά, αγκινάρες θερμοκηπιακά προϊόντα αφού κατάστρεψε και νάιλον από θερμοκήπια, αλλά και υπαίθρια χειμωνιάτικα κηπευτικά! Οι αγρότες είναι σε απελπιστική κατάσταση, καθώς είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοσχερώς μέσα σε λίγα λεπτά! Αρκετοί φοβούνται ότι δεν θα εισπράξουν αποζημιώσεις για να καλύψουν τη χαμένη παραγωγή. Ακόμα, όπως προαναφέρθηκε, το χαλάζι κατάστρεψε και πάγιες εγκαταστάσεις, όπως νάιλον από θερμοκήπια. Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο στελεχών του ΕΛΓΑ για τις πρώτες εκτιμήσεις. Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε εξατομίκευση των ζημιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μία εβδομάδα μία ακόμα σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή του Πύργου Μεσαράς προκάλεσε επίσης σημαντικές ζημιές στις ελιές και σε άλλες καλλιέργειες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία