BACK TO
TOP
Δρώμενα

Δεν άντεξε το κρύο του φετινού χειμώνα ο Σήφης

Νεκρός βρέθηκε στο φράγμα των Ποταμών του Ρεθύμνου, ο διάσημος και πολύ αγαπητός κροκόδειλος Σήφης, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν άντεξε το βαρύ φετινό χειμώνα. Ο δημοφιλής κροκόδειλος βρέθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου σε προχωρημένη σήψη.

Δεν άντεξε το κρύο του φετινού χειμώνα ο Σήφης

1
0
Στο φράγμα των Ποταμών ήδη έσπευσαν αρμόδια στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και άλλοι επιστήμονες, για να περισυλλέξουν τον κροκόδειλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες μέλη της επιτροπής που είχε αναλάβει να πιάσει τον κροκόδειλο έκαναν έρευνες στο φράγμα και δεν τον εντόπιζαν να κινείται μέσα στο νερό, όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Τελικά, τον εντόπισαν την Κυριακή νεκρό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κροκόδειλος είχε μεταφερθεί στο φράγμα των Ποταμών πιθανότατα από ιδιώτη που τον είχε στο χώρο του και τον βαρέθηκε. Το καλοκαίρι του 2014 εντοπίστηκε από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους επιστήμονες προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν στο ενυδρείο Κρήτης ή σε άλλο χώρο όπου θα μπορούσε να επιβιώσει.

Από τότε ο κροκόδειλος έγινε ιδιαιτέρως αγαπητός στο ευρύ κοινό, ονομάστηκε «Σήφης», κάποιοι δημιούργησαν σελίδα στο facebook, έγινε τουριστική ατραξιόν, ενώ για χάρη του γράφηκε ακόμα και τραγούδι! Οι επιστήμονες ωστόσο είχαν δηλώσει από την αρχή ότι ήταν πολύ δύσκολο να επιβιώσει ελεύθερο στην Κρήτη ένα ζώο που ζει σε τροπικό κλίμα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία